PRODUK TERBITAN MOMMYHAPPY

SIRI 6 KOLEKSI BUKU CERITA TEACHER ASHIKIN

https://youtu.be/P6nByYrveBU KOLEKSI BUKU CERITA TEACHER ASHIKIN kali ini sangat UNIK, lain daripada yang lain…sebab dengan setiap pembelian set buku ini, pembeli akan menerima: 📌 8 sesi ZOOM bercerita bersama Puan Ashikin untuk anak anak..wow bestnya !📌 8 rakaman video bercerita ( akses melalui link website)📌 6 buah buku cerita 📌 1Buku Mewarna📌 1 Buku Aktiviti📌 …

SIRI 6 KOLEKSI BUKU CERITA TEACHER ASHIKIN Read More »

BUKU AKTIVITI AWAL SAINS PRASEKOLAH

BUKU AKTIVITI AWAL SAINS PRASEKOLAH Buku latihan ini ditulis bagi membantu kanak-kanak menguji kefahaman mereka terhadap kemahiran proses awal sains bagi setiap topik yang terdapat dalam Kurikulum Standard Prasekolah Kebangsaan (KSPK). Buku ini sesuai digunakan oleh kanak-kanak seawal usia 4-6 tahun. Antara tunjang utama yang telah digariskan dalam pembentukan modal insan yang seimbang ialah, penekanan …

BUKU AKTIVITI AWAL SAINS PRASEKOLAH Read More »

BUKU SERONOKNYA BELAJAR SIFIR BERSAMA ADAM & MIA

TERBARU DI PASARAN‼️special untuk ibuayah yang sedang mencari buku latihan mantap dan sesuai untuk anak-anak berumur 8 hingga 12 tahun WAJIB❗dapatkan BUKU SERONOKNYA BELAJAR SIFIR BERSAMA ADAM & MIA ✨ kerana Fokus buku ini adalah menyediakan latihan-latihan asas dalam menghafal sifir 1-12 dan juga dibahagian hadapan buku disertakan sekali sifir 1-12 JUGA BONUS! QR CODE …

BUKU SERONOKNYA BELAJAR SIFIR BERSAMA ADAM & MIA Read More »

SUSU NOUQMAN PERISA VANILA

“Setelah mencuba pelbagai jenis jenama dan formula untuk meringankan penderitaan anak mereka, Puan Anis mendapati bahawa susu kambing adalah satu-satunya susu yang tidak menyebabkan sembelit pada bayinya.” Susu Nouqman Dengan Formula Premium ini telah menjadi pilihan ramai ibu bapa yang inginkan anak yang lebih sihat dan untuk ubah kualiti hidup keluarga. 🌸 Lebih bahagia bila …

SUSU NOUQMAN PERISA VANILA Read More »

SUSU NOUQMAN PERISA COKLAT

“Setelah mencuba pelbagai jenis jenama dan formula untuk meringankan penderitaan anak mereka, Puan Anis mendapati bahawa susu kambing adalah satu-satunya susu yang tidak menyebabkan sembelit pada bayinya.” Susu Nouqman Dengan Formula Premium ini telah menjadi pilihan ramai ibu bapa yang inginkan anak yang lebih sihat dan untuk ubah kualiti hidup keluarga. 🌸 Lebih bahagia bila …

SUSU NOUQMAN PERISA COKLAT Read More »

BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 4

BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 4 ❤️ Buku yang sangat menarik ini adalah merupakan buku yang mengumpulkan koleksi-koleksi perkataan dan gambar-gambar yang unik ❤️ Disusun sesuai dengan perkembangan keadaan sekeliling anak-anak yang baru mula belajar untuk mengenal perkataan baru. ❤️ Dengan menggunakan buku ini anak-anak akan berasa teruja kerana illustrator nya yang menarik dapat …

BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 4 Read More »

BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 3

BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 3 ❤️ Buku yang sangat menarik ini adalah merupakan buku yang mengumpulkan koleksi-koleksi perkataan dan gambar-gambar yang unik ❤️ Disusun sesuai dengan perkembangan keadaan sekeliling anak-anak yang baru mula belajar untuk mengenal perkataan baru. ❤️ Dengan menggunakan buku ini anak-anak akan berasa teruja kerana illustrator nya yang menarik dapat …

BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 3 Read More »

BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 2

BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 2 ❤️ Buku yang sangat menarik ini adalah merupakan buku yang mengumpulkan koleksi-koleksi perkataan dan gambar-gambar yang unik ❤️ Disusun sesuai dengan perkembangan keadaan sekeliling anak-anak yang baru mula belajar untuk mengenal perkataan baru. ❤️ Dengan menggunakan buku ini anak-anak akan berasa teruja kerana illustrator nya yang menarik dapat …

BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 2 Read More »

BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 1

BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 1 ❤️ Buku yang sangat menarik ini adalah merupakan buku yang mengumpulkan koleksi-koleksi perkataan dan gambar-gambar yang unik ❤️ Disusun sesuai dengan perkembangan keadaan sekeliling anak-anak yang baru mula belajar untuk mengenal perkataan baru. ❤️ Dengan menggunakan buku ini anak-anak akan berasa teruja kerana illustrator nya yang menarik dapat …

BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 1 Read More »

BUKU “BAHAGIANYA RAMADANKU”

“KU INGIN MASUK KE DALAM RAMADAN DENGAN ILMU DAN IMAN” Subhanallah!Hati merasa bersyukur kerana Ramadan semakin menghampiri kita. Terlalu rindu! Ramadan kali ini takkan disia-siakan insyaAllah.Umur kita makin berkurang, adakah ini Ramadan kita yang terakhir? Allahu Akbar!Moga Allah kuatkan kita untuk berusaha sehabis baik insyaAllah. 🌹Buku “Bahagianya Ramadanku” memberi motivasi, inspirasi dan ilmu kepada kita …

BUKU “BAHAGIANYA RAMADANKU” Read More »

PROMO-MARCH-06 : PROMOSI SMARTWHEEL MAGIC PHONIC SUKU KATA TERTUTUP

🔥 PROMOSI SMARTWHEEL MAGIC PHONIC SUKU KATA TERTUTUP [FREE BUKU ORIGAMI BERNILAI RM 10.00] 🔥 MUDAHNYA MEMBACA SUKU KATA TERTUTUP DENGAN SMART WHEEL PERTAMA DI MALAYSIA😍 Mencari alat bahan yang boleh di gunakan untuk membaca sambil bermain? Adakah ini kriteria-kriteria alat bahan yang anda cari ? 👇🏻 ❤️ Menarik❤️ Mesra Pengguna❤️ Seronok❤️ Mudah di bawa …

PROMO-MARCH-06 : PROMOSI SMARTWHEEL MAGIC PHONIC SUKU KATA TERTUTUP Read More »

PD18 : RODA JAWI

Anak tak minat belajar jawi? Jawi susah dan tiada alat bantu mengajar? Kalau dah sekolah, tapi tak pandai jawi… Susahlah nak score mata pelajaran pendidik islam macam ni🙁 Kini anda tidak perlu risau lagi ‼️ RODA JAWI dapat membantu anda mengajar anak-anak bijak jawi dengan mudah, pantas dan seronok. 🌸 Pusing-pusing kemudian sebut. 🌸 Belajar …

PD18 : RODA JAWI Read More »

SEJADAH DEWASA MOROCCO

Sentuhan geometri Islamik yang minimal….menggunakan design yang simple dan minimalis, rasai keselesaan berganda berbanding sejadah biasa ☺️ Salah satunya adalah menyediakan kelengkapan solat dengan sebaiknya. SEJADAH DEWASA ini adalah 👇🏻 🕌 Sempurna untuk kegunaan harian….sama ada yang berada di rumah, perjalanan jauh atau hadiah kepada rakan2 istimewa… 🕌 Sejadah ini diperbuat daripada material yang tahan …

SEJADAH DEWASA MOROCCO Read More »

SEJADAH DEWASA MADINA MAROON

Sentuhan geometri Islamik yang minimal….menggunakan design yang simple dan minimalis, rasai keselesaan berganda berbanding sejadah biasa ☺️ Salah satunya adalah menyediakan kelengkapan solat dengan sebaiknya. SEJADAH DEWASA ini adalah 👇🏻 🕌 Sempurna untuk kegunaan harian….sama ada yang berada di rumah, perjalanan jauh atau hadiah kepada rakan2 istimewa… 🕌 Sejadah ini diperbuat daripada material yang tahan …

SEJADAH DEWASA MADINA MAROON Read More »

SEJADAH DEWASA FLORAL

Sentuhan geometri Islamik yang minimal….menggunakan design yang simple dan minimalis, rasai keselesaan berganda berbanding sejadah biasa ☺️ Salah satunya adalah menyediakan kelengkapan solat dengan sebaiknya. SEJADAH DEWASA ini adalah 👇🏻 🕌 Sempurna untuk kegunaan harian….sama ada yang berada di rumah, perjalanan jauh atau hadiah kepada rakan2 istimewa… 🕌 Sejadah ini diperbuat daripada material yang tahan …

SEJADAH DEWASA FLORAL Read More »

SEJADAH DEWASA MADINA (BIRU)

Sentuhan geometri Islamik yang minimal….menggunakan design yang simple dan minimalis, rasai keselesaan berganda berbanding sejadah biasa ☺️ Salah satunya adalah menyediakan kelengkapan solat dengan sebaiknya. SEJADAH DEWASA ini adalah 👇🏻 🕌 Sempurna untuk kegunaan harian….sama ada yang berada di rumah, perjalanan jauh atau hadiah kepada rakan2 istimewa… 🕌 Sejadah ini diperbuat daripada material yang tahan …

SEJADAH DEWASA MADINA (BIRU) Read More »

PD08-BUKU WOW 123 SAIZ A5

123 BOOK WOW (SAIZ A5) ❤️ Bersaiz A5 ❤️ Bahagian Dalam Buku Ada ruangan Tulis Nama Pemilik Buku dan juga latihanmenulis nombor ❤️ Design sangat menarik dan Comel ❤️ Pengisian Buku yang sangat bagus untuk anak anak prasekolah Harga: RM 2.00Bilangan Muka Surat: 16 mukasurat 123 BOOK WOW

BK114- BUKU AKTIVITI SYOKNYA SOLAT

Wow wow wow……ini mesti ibu ayah, guru2 tadika suka ni Special promo kita beri khas untuk buku terbaru kami, BUKU AKTIVITI SYOKNYA SOLAT….buku apa ye niii??? ehem ehem…sebelum tu, Solat ialah ucapan dan perbuatan yang dimulai dengan takbir dan disudahi dengan salam mengikut syarat-syarat tertentu. Maka, Buku Aktiviti Syoknya Solat ini merangkumi: 🌸 Panduan berwuduk🌸 …

BK114- BUKU AKTIVITI SYOKNYA SOLAT Read More »

PDM02-BUKU PANDUAN LENGKAP AKTIVITI AWAL KANAK-KANAK

Sebagai guru pastinya kita ingin hanya terbaik untuk anak anak syurga jagaan kita. Kita pastinya mahu melihat mereka dan ceria dan teruja dengan setiap aktiviti yang kita laksanakan. Masalahnya ramai yang ketandusan idea untuk merancang aktiviti yang menarik dan memberi pengalaman bermakna pada kanak kanak ini… Dan pastinya juga ramai ibubapa yang berminat untuk mengajar …

PDM02-BUKU PANDUAN LENGKAP AKTIVITI AWAL KANAK-KANAK Read More »

MISI KEMBARA ENGLISH BERAKTIVITI DENGAN LAGU

“Saya nak dorong anak belajar English, bagaimana nak mula?” “Saya mencari buku English yang senang digunakan. Maksudnya, saya sebagai Mak pun boleh tolong anak belajar.” “Aktiviti English macamana yang anak suka ya? Saya ada anak 5 tahun. Anak 7 dan 10 tahun pun ada. Bagaimana nak asah kemahiran bahasa ini?” Ramai orang yang berfikir belajar …

MISI KEMBARA ENGLISH BERAKTIVITI DENGAN LAGU Read More »

JUNMH01-BUKU ANAKKU BIJAK SUKU KATA

Video Buku Anakku Bijak Sukukata Adakah anda Ibu ayah yang sedang mengajar anak membaca dirumah? Mengajar membaca akan menjadi satu aktiviti yang menyeronokkan jika kita sebagai ibu bapa tahu bagaimana anak belajar dengan lebih berkesan. Puan Ashikin Hashim, Pengetua Genius Aulad Saujana Utama, telah menyusun Buku Anakku BIJAK Suku Kata bagi memudahkan proses pengajaran dan …

JUNMH01-BUKU ANAKKU BIJAK SUKU KATA Read More »

PDM12-BUKU PANDUAN MENGAJAR ANAKKU BIJAK MENULIS

Nak ajar anak menulis? Jangan bagi pensel dulu! 😱 Untuk kanak-kanak kecil, sebelum mengajar mereka menulis, mereka memerlukan banyak kemahiran-kamahiran pra tulisan. Bagi meningkatkan kemahiran pra tulisan, mereka perlu melakukan aktiviti-aktiviti untuk merangsang: Kemahiran motor halus Kemahiran motor kasar Koordinasi bilateral Jika anda tiada idea apakah aktiviti-aktiviti yang dapat membantu anak anda belajar menulis, anda …

PDM12-BUKU PANDUAN MENGAJAR ANAKKU BIJAK MENULIS Read More »

JANMH01-BUKU PANDUAN LENGKAP USAHAWAN ONLINE

Kita susun baik baik bisnes kita menggunakan PLANNER USAHAWAN yang sangat sangat berguna untuk setiap usahawanApakah yang terkandung dalam Planner Usahawan ini ? ✔️List To DO-harian✔️Weekly Planner✔️Monthly Planner✔️Daily Expenses✔️Monthly Expenses✔️Kata Kata MotivasiILMU PERNIAGAAN :✔️Tips Tips Penting Untuk Memulakan Perniagaan✔️Senarai Nama Orang Terkaya Di Dunia Dan Apakah Yang Kita Boleh Belajar Daripada Mereka✔️Bagaimana Nak Buat Bisnes …

JANMH01-BUKU PANDUAN LENGKAP USAHAWAN ONLINE Read More »

BA10- MY SMART DICTIONARY-RAFIEQI

Kami memperkenalkan kamus pintar Rafieqi. Kamus ini memfokuskan kepada hafalan kalimah baharu bahasa Arab dan Inggeris secara berkala. KENAPA RAFIEQI Membantu pelajar untuk mengumpul kalimah baharu setiap hari dalam sebuah buku secara konsisten. Mempastikan pelajar menghafal kalimah baharu secara harian. ‎Sebagai eviden kepada guru dan menjadi kayu ukur prestasi pelajar dalam penguasaan bahasa Arab. ‎Boleh …

BA10- MY SMART DICTIONARY-RAFIEQI Read More »

PDM05-BUKU PENDIDIKAN STEAM

BESTNYA BUKU AKTIVITI BERASASKAN PENDIDIKAN STEAM NI Buku Aktiviti Pendidikan STEAM Awal Kanak-kanak ini menekankan aktiviti pengajaran dan pembelajaran melalui bermain atau learning through play bagi mencapai hasrat mewujudkan kanak-kanak yang mempunyai kemahiran 4C iaitu ⏩.CommunicationCritical thinkingCollaborationCreativity.Ia dibangunkan sebagai panduan para pendidik dalam merancang aktiviti-aktiviti STEAM yang terdiri dari elemen SAINS, MATEMATIK, TECHNOLOGY, ENGINEERING dan …

PDM05-BUKU PENDIDIKAN STEAM Read More »

FLC02-FLIP FLAP IQRA’ + FREE marker pen + FREE Sticker

ANAK SERONOK BELAJAR MENGAJI LAGI DAN LAGI! JOM MENGAJI! Ibuayah tidak perlu risau lagi! FLIP FLAP IQRA’ cetakan terbaru ini bertujuan untuk membantu ibuayah sekalian menjadikan pembelajaran AL-Quran bersama anak-anak lebih santai dengan aktiviti-aktiviti yang lebih banyak dan menarik FLIP FLAP IQRA’ direka khas untuk anak-anak yang baru mula belajar mengaji yang mana merangkumi : …

FLC02-FLIP FLAP IQRA’ + FREE marker pen + FREE Sticker Read More »

PDM07- BUKU LATIHAN AWAL MATEMATIK DR.MAHANI

“JOM AJAK ANAK-ANAK BELAJAR ASAS MATEMATIK DENGAN KONSEP YANG MUDAH DIFAHAMI” BUKU LATIHAN AWAL MATEMATIK ini dibangunkan sebagai panduan lengkap kepada ibu bapa dan guru untuk mengajar anak KONSEP MATEMATIK 😎 🥳 Buku ini juga mengambil kira garis panduan yang tertulis dalam KSPK 🥳 Latihan yang disediakan juga sangat menekankan kepada kefahaman konsep asas matematik …

PDM07- BUKU LATIHAN AWAL MATEMATIK DR.MAHANI Read More »

PDM11-BUKU LATIHAN MENGGUNTING

🌸 BUKU LATIHAN MENGGUNTING ini dihasilkan sebagai panduan kepada ibubapa, guru dan amalan kepada kanak-kanak tentang bagaimana menjalankan aktiviti menggunting secara bertahap atau mengikut proses yang betul 🌸 Aktiviti menggunting memerlukan penggunaan kedua-dua belah tangan yang mana setiap belah tangan melakukan tugas yang berbeza. Misalnya sebelah tangan memegang kertas dan sebelah tangan lagi memegang gunting. …

PDM11-BUKU LATIHAN MENGGUNTING Read More »

PMH01-FLIP FLAP ABC TULIS PADAM

Flip Flap “TULIS DAN PADAM” ini sangat sesuai untuk kanak-kanak prasekolah atau ibuayah yang sedang mencari alat bantu belajar sebagai aktiviti pengukuhan untuk anak-anak belajar menulis sambil mengenal huruf a-z ✨ Pengisiannya yang padat dan ilustrasi yang sangat cantik, simply flip flap the pages pastinya akan memberi rasa keterujaan kepada anak-anak Dengan setiap halamannya yang …

PMH01-FLIP FLAP ABC TULIS PADAM Read More »

BK100- KIT MALAYSIAKU INSPIRASIKU

Kit Malaysiaku adalah kit aktiviti yang memperkenalkan Malaysia kepada kanak-kanak seawal usia 5 – 9 tahun. Kit Malaysiaku penuh dengan aktiviti mengenali Negara melalui bendera dan jata setiap negeri, makanan, lokasi menarik,pakaian dan sebagainya. Antara aktiviti yang jarang-jarang dimainkan anak-anak sekarang adalah membuat layang-layang sendiri, membuat Kuih Melaka atau Onde-Onde, bermain wayang kulit menggunakan kotak …

BK100- KIT MALAYSIAKU INSPIRASIKU Read More »

JUL03- 8 in1 Little Hands First Writting Books

Anak 2-3 tahun dah mula suka menulis? Seronok dapat belajar menulis menggunakan buku ‘Little hand free writing’. Boleh tulis lepas tu padam semula… Bersemangat je anak-anak! Apa yang special nya ? Special nya buku ini boleh tulis padam tulis padam tulis padam berulang kali buku tak rosak sebab ia glossy dan kalis air.Jimat kertas, selamat …

JUL03- 8 in1 Little Hands First Writting Books Read More »

BE01- English Story Book – I am an elephant

Perasan tak yang anak-anak kita sangat sukakan haiwan walaupun kadangkala mereka takut atau geli untuk sentuh haiwan tu?Itulah sikap penyayang yang ada pada kanak-kanak. Sambil-sambil kita adakan sesi read aloud atau bercerita bersama mereka, kita boleh juga buat kraft haiwan. Menarik kan? 🥰 Harga RM4.90 Video English Story Book – I am an elephant https://youtu.be/QlMrLKar7okhttps://youtu.be/wniO-9nRPYE …

BE01- English Story Book – I am an elephant Read More »

Scroll to Top