PRODUK TERBITAN MOMMYHAPPY

BUKU LATIHAN MENGGUNTING (BUKU SAHAJA)

🌸 BUKU LATIHAN MENGGUNTING ini dihasilkan sebagai panduan kepada ibubapa, guru dan amalan kepada kanak-kanak tentang bagaimana menjalankan aktiviti menggunting secara bertahap atau mengikut proses yang betul 🌸 Aktiviti menggunting memerlukan penggunaan kedua-dua belah tangan yang mana setiap belah tangan melakukan tugas yang berbeza. Misalnya sebelah tangan memegang kertas dan sebelah tangan lagi memegang gunting.

BUKU LATIHAN MENGGUNTING (BUKU SAHAJA) Read More »

COLOUR AWAY

Colouring relaxes the brain. Colouring can also help you channel your inner artist, de-stress & give you a sense of calmness. Colour Away colouring book is complete with stress levels to help you de-stress your day. This stunning colouring book contains 25 pages & each page full of many different designs. Life can be stressful

COLOUR AWAY Read More »

BUKU MAZE (EDISI BARU 2022)

BUKU AKTIVTI MAZE ✔ Bersaiz A5✔ Sesuai DI JADIKAN doorgift✔ Bahagian dalam buku mempunyai PELBAGAI aktiviti Maze di dalam buku ini✔ Design sangat menarik dan Comel✔ Pengisian Buku yang sangat bagus untuk anak anak prasekolah✔Sesuai dijadikan Doorgift untuk Majlis, birthday, kenduri✔ Peniaga Online juga boleh jadi kan Freegift untuk pelanggan untuk menaikkan jualan✔ Design Buku

BUKU MAZE (EDISI BARU 2022) Read More »

Easy phonics english book 1 & book 2

“Ibu, Nurin tak tahu nak sebut perkataan ni mcmmana 🥺?”“Nurin takut salah sebut, Ibu tolong lah Nurin” Dengan adanya buku Easy Phonics book 1 & book 2 ni, ibu tak perlu risau lagi untuk ajar anak Bahasa Inggeris! Buku ini menerangkan cara mudah untuk menguasai asas sebutan dalam bahasa inggeris mengikut TEKNIK SEBUTAN yang betul

Easy phonics english book 1 & book 2 Read More »

HELPER NOTEBOOK, MAKE YOUR OWN HAPPINESS

HELPER NOTEBOOK, MAKE YOUR OWN HAPPINESS 🌈   Why helper notebook ? 😍 yess gaiss ! helper notebook ni mempunyai beberapa aktiviti colouring & crossword puzzle, bukan itu sahaja terdapat juga bahagian important contact & to-do list….sebab itu kita berikan nama dia “HELPER NOTEBOOK”   Kertas yang digunakan juga high-quality…perfect untuk menulis, mewarna dan sangat

HELPER NOTEBOOK, MAKE YOUR OWN HAPPINESS Read More »

ENGLISH STORY BOOK I AM A (ANIMAL)

Siri kali ini bertemakan haiwan-haiwan terpilih yang sudah tentu dapat menarik minat adik-adik untuk menambah pengetahuan tentang haiwan-haiwan ini 😍 Dengan gambar yang jelas & berwarna warni, potongan buku yang unik & penggunaan ayat yang mudah difahami boleh menarik minat anak-anak untuk membaca buku ini. Terdapat 6 buah buku cerita berbeza tentang Haiwan terpilih di

ENGLISH STORY BOOK I AM A (ANIMAL) Read More »

Buku Rahsia Anakku Bijak Membaca dan Menulis Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris dan Bahasa Arab

Sekarang korang dah boleh dapatkan buku RAHSIA ANAKKU BIJAK MEMBACA DAN MENULIS BAHASA MELAYU, BAHASA INGGERIS, DAN BAHASA ARAB di website kedaiberjaya.my TANPA LIMIT dengan harga RM4.00/unit ‼️ ✅ 50 video pembelajaran untuk ibu bapa & anak-anak ✅ 80 muka surat ✅ Bersaiz A5 Haa sesiapa yang terlepas tawaran sebelum ni tu boleh la dapatkan

Buku Rahsia Anakku Bijak Membaca dan Menulis Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris dan Bahasa Arab Read More »

BUKU SAYA ANAK MERDEKA

Tingkatkan semangat patriotisme❗ SAYA ANAK MERDEKA adalah buku yang berkonsepkan penceritaan secara berdialog bagi memperkenalkan Malaysia, terutamanya berkenaan kemerdekaan supaya dapat memupuk semangat patriotik di kalangan kanak-kanak seawal usia 5 tahun. Buku ini padat dengan info sejarah negara & pelbagai aktiviti yang mendidik kanak-kanak mengenali Malaysia melalui bendera, peta, rukun negara, jata negara, perayaan, makanan

BUKU SAYA ANAK MERDEKA Read More »

PD31-BUKU MUDAHNYA BELAJAR BAHASA ARAB SIRI 1

“Saya dah lama tinggal Bahasa Arab.. last belajar Tingkatan 4 rasanya..bukak semula buku Bahasa Arab darjah 1 pun rasa macam….blurrrr nyaaa, apa benda ni? 🥲” Mesti ramaikan yang tercari-cari buku atau bahan pembelajaran Bahasa Arab yang sesuai dipelajari oleh semua peringkat umur? yang boleh kita kayuh pelan-pelan belajar balik step by step kan? Paling best

PD31-BUKU MUDAHNYA BELAJAR BAHASA ARAB SIRI 1 Read More »

BK187 : BUKU BAYI BLOK SAYANGKU DWIBAHASA

PEK LENGKAP BUKU BLOK SAYANGKU DWIBAHASA Pek lengkap Buku Blok Sayangku Dwibahasa ini dirancang dengan teliti berdasarkan pendekatan bertema supaya pembelajaran anak-anak menjadi lebih menyeluruh & bermakna. Kandungan buku ini menepati keperluan anak-anak & merangsang minat mereka dalam pelajaran. 💕 Menggunakan perkataan asas & mudah untuk anak-anak. 💕 Menggunakan teknik suku kata bagi setiap perkataan

BK187 : BUKU BAYI BLOK SAYANGKU DWIBAHASA Read More »

SIRI 6 KOLEKSI BUKU CERITA CIKGU ASHIKIN

https://youtu.be/P6nByYrveBU KOLEKSI BUKU CERITA TEACHER ASHIKIN kali ini sangat UNIK, lain daripada yang lain…sebab dengan setiap pembelian set buku ini, pembeli akan menerima: 📌 8 sesi ZOOM bercerita bersama Puan Ashikin untuk anak anak..wow bestnya !📌 8 rakaman video bercerita ( akses melalui link website)📌 6 buah buku cerita 📌 1Buku Mewarna📌 1 Buku Aktiviti📌

SIRI 6 KOLEKSI BUKU CERITA CIKGU ASHIKIN Read More »

BUKU AKTIVITI AWAL SAINS PRASEKOLAH

BUKU AKTIVITI AWAL SAINS PRASEKOLAH Buku latihan ini ditulis bagi membantu kanak-kanak menguji kefahaman mereka terhadap kemahiran proses awal sains bagi setiap topik yang terdapat dalam Kurikulum Standard Prasekolah Kebangsaan (KSPK). Buku ini sesuai digunakan oleh kanak-kanak seawal usia 4-6 tahun. Antara tunjang utama yang telah digariskan dalam pembentukan modal insan yang seimbang ialah, penekanan

BUKU AKTIVITI AWAL SAINS PRASEKOLAH Read More »

BUKU SERONOKNYA BELAJAR SIFIR BERSAMA ADAM & MIA

TERBARU DI PASARAN‼️special untuk ibuayah yang sedang mencari buku latihan mantap dan sesuai untuk anak-anak berumur 8 hingga 12 tahun WAJIB❗dapatkan BUKU SERONOKNYA BELAJAR SIFIR BERSAMA ADAM & MIA ✨ kerana Fokus buku ini adalah menyediakan latihan-latihan asas dalam menghafal sifir 1-12 dan juga dibahagian hadapan buku disertakan sekali sifir 1-12 JUGA BONUS! QR CODE

BUKU SERONOKNYA BELAJAR SIFIR BERSAMA ADAM & MIA Read More »

BUKU “BAHAGIANYA RAMADANKU”

“KU INGIN MASUK KE DALAM RAMADAN DENGAN ILMU DAN IMAN”     Subhanallah!Hati merasa bersyukur kerana Ramadan semakin menghampiri kita. Terlalu rindu!     Ramadan kali ini takkan disia-siakan insyaAllah.Umur kita makin berkurang, adakah ini Ramadan kita yang terakhir? Allahu Akbar!Moga Allah kuatkan kita untuk berusaha sehabis baik insyaAllah.     🌹Buku “Bahagianya Ramadanku” memberi

BUKU “BAHAGIANYA RAMADANKU” Read More »

PD18 : RODA JAWI

Anak tak minat belajar jawi? Jawi susah dan tiada alat bantu mengajar? Kalau dah sekolah, tapi tak pandai jawi… Susahlah nak score mata pelajaran pendidik islam macam ni🙁 Kini anda tidak perlu risau lagi ‼️ RODA JAWI dapat membantu anda mengajar anak-anak bijak jawi dengan mudah, pantas dan seronok. 🌸 Pusing-pusing kemudian sebut. 🌸 Belajar

PD18 : RODA JAWI Read More »

PD12 : BUKU DOT TO DOT ANAKKU BIJAK NOMBOR

BUKU DOT TO DOT ANAKKU BIJAK NOMBOR ini dapat membantu anak-anak dari segi perkembangan motor halus. Dengan menggunakan Teknik Dot To Dot ini dapat membantu kanak-kanak belajar menulis dengan baik seawal usia lagi. Selain itu, Teknik ini membantu mengembangkan koordinasi tangan dan mata kanak-kanak kerana semasa membuat aktiviti ini mata dan tangan akan fokus untuk

PD12 : BUKU DOT TO DOT ANAKKU BIJAK NOMBOR Read More »

PD11: BUKU ORIGAMI PERTAMA SAYA

Seni melipat kertas atau lebih dikenali sebagai ORIGAMI adalah kemahiran yang menyeronokkan untuk semua peringkat, dengan guidance yang betul….sesiapa sahaja dapat menghasilkan ORIGAMI yang menarik 🥰 Melipat kertas origami juga dapat meningkatkan ketekunan anak anda sehingga mereka tidak mudah berputus asa dalam membuat bentuk yang diinginkan. Begitulah BUKU ORIGAMI PERTAMA SAYA dapat mendorong anak-anak supaya

PD11: BUKU ORIGAMI PERTAMA SAYA Read More »

BK114- BUKU AKTIVITI SYOKNYA SOLAT

BUKU AKTIVITI SYOKNYA SOLAT ini merangkumi: 🌸 Panduan berwuduk🌸 Panduan bertayamum🌸 Panduan rukun solat yang lengkap🌸 Latihan mewarna & aktiviti tambahan yang menarik Selain daripada illustrasinya yang cantik, berwarna warni & jelas, ia juga sesuai digunakan untuk anak-anak yang baru mahu belajar rukun-rukun solat & berwuduk. Menariknya keluaran edisi terbaru kali ini, terdapat tambahan QR

BK114- BUKU AKTIVITI SYOKNYA SOLAT Read More »

BUKU PANDUAN LENGKAP AKTIVITI AWAL KANAK-KANAK

Ramai yang ketandusan idea untuk merancang aktiviti yang menarik dan memberi pengalaman bermakna pada kanak-kanak… Dan pastinya ramai juga ibubapa yang berminat untuk mengajar sendiri anak-anak yang berumur 0- 3 tapi tak pasti apakah aktiviti yang sesuai ❓🤷🏻‍♀️ Bagusnya ada buku BUKU PANDUAN LENGKAP AKTIVITI AWAL KANAK KANAK (0- 4 tAHUN) ini… 🎁 Di tulis

BUKU PANDUAN LENGKAP AKTIVITI AWAL KANAK-KANAK Read More »

MISI KEMBARA ENGLISH BERAKTIVITI DENGAN LAGU

“Saya nak dorong anak belajar English, bagaimana nak mula?” “Saya mencari buku English yang senang digunakan. Maksudnya, saya sebagai Mak pun boleh tolong anak belajar.” “Aktiviti English macamana yang anak suka ya? Saya ada anak 5 tahun. Anak 7 dan 10 tahun pun ada. Bagaimana nak asah kemahiran bahasa ini?” Ramai orang yang berfikir belajar

MISI KEMBARA ENGLISH BERAKTIVITI DENGAN LAGU Read More »

BK132-LITTLE HANDS MINI BLOCK BOOKS

LITTLE HANDS MINI BLOCK BOOK SET ini adalah satu set buku yang mudah dibawa kemana sahaja. Ia terbukti secara universal sebagai kaedah yang berkesan untuk mempercepatkan kemajuan pembelajaran anak. 💕 Ini memudahkan minda anak dalam mempelajari topik tertentu. Kaedah ini membolehkan anak melihat gambar, perkataan, atau huruf dan mempelajarinya dengan teliti. 💕 Ia meningkatkan daya

BK132-LITTLE HANDS MINI BLOCK BOOKS Read More »

PDM12-BUKU PANDUAN MENGAJAR ANAKKU BIJAK MENULIS

Nak ajar anak menulis? Jangan bagi pensel dulu! 😱 Untuk kanak-kanak kecil, sebelum mengajar mereka menulis, mereka memerlukan banyak kemahiran-kamahiran pra tulisan. Bagi meningkatkan kemahiran pra tulisan, mereka perlu melakukan aktiviti-aktiviti untuk merangsang: Kemahiran motor halus Kemahiran motor kasar Koordinasi bilateral Jika anda tiada idea apakah aktiviti-aktiviti yang dapat membantu anak anda belajar menulis, anda

PDM12-BUKU PANDUAN MENGAJAR ANAKKU BIJAK MENULIS Read More »

JANMH01-BUKU PANDUAN LENGKAP USAHAWAN ONLINE

Kita susun baik baik bisnes kita menggunakan PLANNER USAHAWAN yang sangat sangat berguna untuk setiap usahawanApakah yang terkandung dalam Planner Usahawan ini ? ✔️List To DO-harian✔️Weekly Planner✔️Monthly Planner✔️Daily Expenses✔️Monthly Expenses✔️Kata Kata MotivasiILMU PERNIAGAAN :✔️Tips Tips Penting Untuk Memulakan Perniagaan✔️Senarai Nama Orang Terkaya Di Dunia Dan Apakah Yang Kita Boleh Belajar Daripada Mereka✔️Bagaimana Nak Buat Bisnes

JANMH01-BUKU PANDUAN LENGKAP USAHAWAN ONLINE Read More »

BK141 – MENEROKAI RAHSIA STEM DALAM AL-QURAN JILID 2

Buku Menerokai Rahsia STEM Dalam Al-Quran oleh Dr. Muhammad Nazir kini sudah tiba di HQ MOMMY HAPPY 🎊 Mengapa anda perlu memiliki buku-buku ini ❓❓❓ ➡️ Meransang minat untuk menerokai bidang STEM dan al-Quran. ➡️ Memahami kejadian alam melalui penghayatan ilmu STEM dan al-Quran. ➡️ Meningkatkan dan menajamkan daya berfikir. ➡️ Mengintegrasikan pembelajaran STEM di

BK141 – MENEROKAI RAHSIA STEM DALAM AL-QURAN JILID 2 Read More »

BK140 – MENEROKAI RAHSIA STEM DALAM AL-QURAN JILID 1

BERWAJAH BARU ‼️ Mengapa anda perlu memiliki Buku Menerokai Rahsia STEM Dalam Al-Quran oleh Dr. Muhammad Nazir ini ❓❓❓ 🌻 Meransang minat untuk menerokai bidang STEM dan al-Quran. 🌻 Memahami kejadian alam melalui penghayatan ilmu STEM dan al-Quran. 🌻 Meningkatkan dan menajamkan daya berfikir. 🌻 Mengintegrasikan pembelajaran STEM di Sekolah dengan al-Quran. 🌻 Mengenali beberapa

BK140 – MENEROKAI RAHSIA STEM DALAM AL-QURAN JILID 1 Read More »

BK39 – PANDUAN DAN KAEDAH PENULISAN JAWI

BUKU PANDUAN DAN KAEDAH PENULISAN JAWI EDISI TERKINI 2020 Di tulis khusus kepada pengenalan huruf jawi, bentuk penyambungan huruf, panduan dan kaedah mengeja dalam Jawi, Imbuhan, dan penulisan Angka. Seronoknya, sesuai untuk pelajar sekolah menengah, pelajar universiti, guru, ibubapa, dan orang awam. Yang istimewanya buku ini, Penulis lebih menerangkan ciri-ciri perkataan yang terlibat dengan kaedah,

BK39 – PANDUAN DAN KAEDAH PENULISAN JAWI Read More »

BK122-KAMUS BERGAMBAR SAYANGKU CEPAT PANDAI PERKATAAN PERTAMA

Kamus bergambar 3 bahasa “Sayangku cepat pandai perkataan pertama” diterbitkan khusus untuk membantu mengembangkan minda kanak-kanak terutama dalam mengenali objek dan menyebut perkataan dengan betul. Ilustrasi yang menarik dan berwarna membolehkan kanak-kanak memahami dan mengukuhkan lagi pemahaman mereka. Buku ini juga dijamin dapat memenuhi keperluan guru dan ibu bapa dalam proses pengajaran dan pembelajaran serta

BK122-KAMUS BERGAMBAR SAYANGKU CEPAT PANDAI PERKATAAN PERTAMA Read More »

PDM05-BUKU PENDIDIKAN STEAM

BESTNYA BUKU AKTIVITI BERASASKAN PENDIDIKAN STEAM NI Buku Aktiviti Pendidikan STEAM Awal Kanak-kanak ini menekankan aktiviti pengajaran dan pembelajaran melalui bermain atau learning through play bagi mencapai hasrat mewujudkan kanak-kanak yang mempunyai kemahiran 4C iaitu ⏩.CommunicationCritical thinkingCollaborationCreativity.Ia dibangunkan sebagai panduan para pendidik dalam merancang aktiviti-aktiviti STEAM yang terdiri dari elemen SAINS, MATEMATIK, TECHNOLOGY, ENGINEERING dan

PDM05-BUKU PENDIDIKAN STEAM Read More »

FLIP FLAP IQRA (DESIGN BARU) + BUKU AKTIVITI ANAKKU BIJAK ALIF BA TA + FREE 1 MARKER PEN + FREE STICKER

Ibuayah tidak perlu risau lagi! FLIP FLAP IQRA’ cetakan terbaru ini sangat membantu ibuayah sekalian menjadikan pembelajaran AL-Quran bersama anak-anak lebih santai dengan aktiviti-aktiviti yang lebih banyak dan menarik nak tahu kenapa ia seronok? 🥰 FLIP FLAP IQRA’ direka khas untuk anak-anak yang baru mula belajar mengaji 😍😍😍 ada 66 video panduan mengajar iqra’ ✨

FLIP FLAP IQRA (DESIGN BARU) + BUKU AKTIVITI ANAKKU BIJAK ALIF BA TA + FREE 1 MARKER PEN + FREE STICKER Read More »

PDM07- BUKU LATIHAN AWAL MATEMATIK DR.MAHANI

“JOM AJAK ANAK-ANAK BELAJAR ASAS MATEMATIK DENGAN KONSEP YANG MUDAH DIFAHAMI” BUKU LATIHAN AWAL MATEMATIK ini dibangunkan sebagai panduan lengkap kepada ibu bapa dan guru untuk mengajar anak KONSEP MATEMATIK 😎 🥳 Buku ini juga mengambil kira garis panduan yang tertulis dalam KSPK 🥳 Latihan yang disediakan juga sangat menekankan kepada kefahaman konsep asas matematik

PDM07- BUKU LATIHAN AWAL MATEMATIK DR.MAHANI Read More »

PDM11-BUKU LATIHAN MENGGUNTING

🌸 BUKU LATIHAN MENGGUNTING ini dihasilkan sebagai panduan kepada ibubapa, guru dan amalan kepada kanak-kanak tentang bagaimana menjalankan aktiviti menggunting secara bertahap atau mengikut proses yang betul 🌸 Aktiviti menggunting memerlukan penggunaan kedua-dua belah tangan yang mana setiap belah tangan melakukan tugas yang berbeza. Misalnya sebelah tangan memegang kertas dan sebelah tangan lagi memegang gunting.

PDM11-BUKU LATIHAN MENGGUNTING Read More »

PH10 – Buku Bunyi -Panduan Sebutan Bahasa Inggeris untuk Berani Speaking

BUKU BUNYI adalah fasa merakam sebutan perkataan dan contoh ayat. Terdapat 200 perkataan Bahasa Inggeris yang mungkin menimbulkan kekeliruan terhadap para pelajar terutama dari segi sebutan. Contohnya, “allow”. Boleh jadi sebutan untuk allow, swallow atau callow 🤔 1. Sebenarnya tiada formula untuk belajar sebutan Inggeris ni. Perlu lebih banyak mendengar, ini cara terbaik inshaAllah. Ada

PH10 – Buku Bunyi -Panduan Sebutan Bahasa Inggeris untuk Berani Speaking Read More »

BK100- KIT MALAYSIAKU INSPIRASIKU

Kit Malaysiaku adalah kit aktiviti yang memperkenalkan Malaysia kepada kanak-kanak seawal usia 5 – 9 tahun. Kit Malaysiaku penuh dengan aktiviti mengenali Negara melalui bendera dan jata setiap negeri, makanan, lokasi menarik,pakaian dan sebagainya. Antara aktiviti yang jarang-jarang dimainkan anak-anak sekarang adalah membuat layang-layang sendiri, membuat Kuih Melaka atau Onde-Onde, bermain wayang kulit menggunakan kotak

BK100- KIT MALAYSIAKU INSPIRASIKU Read More »

KP01- BUKU 125 LATIHAN KAWALAN PENSEL

Menulis adalah satu kemahiran. Untuk menulis anak anak perlu mempunyai beberapa kemahiran lain terlebih dahulu dan antara kemahiran yang diperlukan adalah kemahiran memegang dan mengawal pensel dengan betul. Bila anak-anak dah boleh pegang pensel dengan betul, barulah anak-anak boleh menulis secara konsisten walaupun perlu menulis pada kelajuan berbeza 😜 Haa! dengar citer Buku 125 Latihan

KP01- BUKU 125 LATIHAN KAWALAN PENSEL Read More »

Scroll to Top