BUKU AKTIVITI KANAK KANAK

Senarai Buku Aktiviti Kanak-Kanak

SUDOKU ASAS

Sudoku merupakan permainan uji minda terbaik & menjadi pilihan ibu bapa yang ingin memperkenalkan ilmu Matematik kepada anak mereka pada peringkat awal. Manfaat bermain permainan Sudoku ⤵️ ✴️ Meningkatkan kemahiran dalam menyelesaikan masalah Matematik ✴️ Meningkatkan konsentrasi Sudoku boleh dimainkan secara santai ataupun dalam bentuk perlawanan. Jom main permainan Sudoku yang menyeronokkan ini untuk isi …

SUDOKU ASAS Read More »

THE BRAIN GENERATOR SUDOKU (GENIUS)

Sudoku merupakan permainan uji minda terbaik & menjadi pilihan ibu bapa yang ingin memperkenalkan ilmu Matematik kepada anak mereka pada peringkat awal. Manfaat bermain permainan Sudoku ⤵️ ✴️ Meningkatkan kemahiran dalam menyelesaikan masalah Matematik ✴️ Meningkatkan konsentrasi Sudoku boleh dimainkan secara santai ataupun dalam bentuk perlawanan. Jom main permainan Sudoku yang menyeronokkan ini untuk isi …

THE BRAIN GENERATOR SUDOKU (GENIUS) Read More »

THE BRAIN GENERATOR SUDOKU (EXPERT)

Sudoku merupakan permainan uji minda terbaik & menjadi pilihan ibu bapa yang ingin memperkenalkan ilmu Matematik kepada anak mereka pada peringkat awal. Manfaat bermain permainan Sudoku ⤵️ ✴️ Meningkatkan kemahiran dalam menyelesaikan masalah Matematik ✴️ Meningkatkan konsentrasi Sudoku boleh dimainkan secara santai ataupun dalam bentuk perlawanan. Jom main permainan Sudoku yang menyeronokkan ini untuk isi …

THE BRAIN GENERATOR SUDOKU (EXPERT) Read More »

THE BRAIN GENERATOR SUDOKU (PROFESSIONAL)

Sudoku merupakan permainan uji minda terbaik & menjadi pilihan ibu bapa yang ingin memperkenalkan ilmu Matematik kepada anak mereka pada peringkat awal. Manfaat bermain permainan Sudoku ⤵️ ✴️ Meningkatkan kemahiran dalam menyelesaikan masalah Matematik ✴️ Meningkatkan konsentrasi Sudoku boleh dimainkan secara santai ataupun dalam bentuk perlawanan. Jom main permainan Sudoku yang menyeronokkan ini untuk isi …

THE BRAIN GENERATOR SUDOKU (PROFESSIONAL) Read More »

THE BRAIN GENERATOR SUDOKU (CHAMPION)

Sudoku merupakan permainan uji minda terbaik & menjadi pilihan ibu bapa yang ingin memperkenalkan ilmu Matematik kepada anak mereka pada peringkat awal. Manfaat bermain permainan Sudoku ⤵️ ✴️ Meningkatkan kemahiran dalam menyelesaikan masalah Matematik ✴️ Meningkatkan konsentrasi Sudoku boleh dimainkan secara santai ataupun dalam bentuk perlawanan. Jom main permainan Sudoku yang menyeronokkan ini untuk isi …

THE BRAIN GENERATOR SUDOKU (CHAMPION) Read More »

SUDOKU EXCELLENT BRAIN TWISTER (ADVANCED)

Sudoku merupakan permainan uji minda terbaik & menjadi pilihan ibu bapa yang ingin memperkenalkan ilmu Matematik kepada anak mereka pada peringkat awal. Manfaat bermain permainan Sudoku ⤵️ ✴️ Meningkatkan kemahiran dalam menyelesaikan masalah Matematik ✴️ Meningkatkan konsentrasi Sudoku boleh dimainkan secara santai ataupun dalam bentuk perlawanan. Jom main permainan Sudoku yang menyeronokkan ini untuk isi …

SUDOKU EXCELLENT BRAIN TWISTER (ADVANCED) Read More »

SUDOKU EXCELLENT BRAIN TWISTER (GENERAL)

Sudoku merupakan permainan uji minda terbaik & menjadi pilihan ibu bapa yang ingin memperkenalkan ilmu Matematik kepada anak mereka pada peringkat awal. Manfaat bermain permainan Sudoku ⤵️ ✴️ Meningkatkan kemahiran dalam menyelesaikan masalah Matematik ✴️ Meningkatkan konsentrasi Sudoku boleh dimainkan secara santai ataupun dalam bentuk perlawanan. Jom main permainan Sudoku yang menyeronokkan ini untuk isi …

SUDOKU EXCELLENT BRAIN TWISTER (GENERAL) Read More »

SUDOKU EXCELLENT BRAIN TWISTER (INTERMEDIATE)

Sudoku merupakan permainan uji minda terbaik & menjadi pilihan ibu bapa yang ingin memperkenalkan ilmu Matematik kepada anak mereka pada peringkat awal. Manfaat bermain permainan Sudoku ⤵️ ✴️ Meningkatkan kemahiran dalam menyelesaikan masalah Matematik ✴️ Meningkatkan konsentrasi Sudoku boleh dimainkan secara santai ataupun dalam bentuk perlawanan. Jom main permainan Sudoku yang menyeronokkan ini untuk isi …

SUDOKU EXCELLENT BRAIN TWISTER (INTERMEDIATE) Read More »

SUDOKU EXCELLENT BRAIN TWISTER (BASIC)

Sudoku merupakan permainan uji minda terbaik & menjadi pilihan ibu bapa yang ingin memperkenalkan ilmu Matematik kepada anak mereka pada peringkat awal. Manfaat bermain permainan Sudoku ⤵️ ✴️ Meningkatkan kemahiran dalam menyelesaikan masalah Matematik ✴️ Meningkatkan konsentrasi Sudoku boleh dimainkan secara santai ataupun dalam bentuk perlawanan. Jom main permainan Sudoku yang menyeronokkan ini untuk isi …

SUDOKU EXCELLENT BRAIN TWISTER (BASIC) Read More »

SUDOKU AKTIVITI DUGA AKAL HEBAT (MAHIR)

Sudoku merupakan permainan uji minda terbaik & menjadi pilihan ibu bapa yang ingin memperkenalkan ilmu Matematik kepada anak mereka pada peringkat awal. Manfaat bermain permainan Sudoku ⤵️ ✴️ Meningkatkan kemahiran dalam menyelesaikan masalah Matematik ✴️ Meningkatkan konsentrasi Sudoku boleh dimainkan secara santai ataupun dalam bentuk perlawanan. Jom main permainan Sudoku yang menyeronokkan ini untuk isi …

SUDOKU AKTIVITI DUGA AKAL HEBAT (MAHIR) Read More »

SUDOKU AKTIVITI DUGA AKAL HEBAT (MUDAH)

Sudoku merupakan permainan uji minda terbaik & menjadi pilihan ibu bapa yang ingin memperkenalkan ilmu Matematik kepada anak mereka pada peringkat awal. Manfaat bermain permainan Sudoku ⤵️ ✴️ Meningkatkan kemahiran dalam menyelesaikan masalah Matematik ✴️ Meningkatkan konsentrasi Sudoku boleh dimainkan secara santai ataupun dalam bentuk perlawanan. Jom main permainan Sudoku yang menyeronokkan ini untuk isi …

SUDOKU AKTIVITI DUGA AKAL HEBAT (MUDAH) Read More »

TEKA SILANG KATA (BUKU 2)

TEKA SILANG KATA 🔴 Bahan sulung yang dapat meningkatkan kefahaman Tesaurus Bahasa Malaysia 🔴 Pilihan bahan belajar yang wajar bagi memperkasa & memantapkan penguasaan Bahasa Malaysia 🔴 Sesuai untuk pelajar sekolah rendah & menengah Aktiviti Silang Kata dalam buku ini diharap dapat membimbing pengguna secara sistematik di samping menyemai minat & kecenderungan untuk meningkatkan pengetahuan …

TEKA SILANG KATA (BUKU 2) Read More »

TEKA SILANG KATA (BUKU 1)

TEKA SILANG KATA 🔴 Bahan sulung yang dapat meningkatkan kefahaman Tesaurus Bahasa Malaysia 🔴 Pilihan bahan belajar yang wajar bagi memperkasa & memantapkan penguasaan Bahasa Malaysia 🔴 Sesuai untuk pelajar sekolah rendah & menengah Aktiviti Silang Kata dalam buku ini diharap dapat membimbing pengguna secara sistematik di samping menyemai minat & kecenderungan untuk meningkatkan pengetahuan …

TEKA SILANG KATA (BUKU 1) Read More »

BOR-BK11- BORONG-KIT AWAL BELAJAR MENULIS

Tulisan adalah satu kemahiran yang sangat penting dan perlu dikuasai sebelum seorang kanak-kanak melangkah ke tahap persekolahan formal. Kemahiran tulisan adalah sebahagian dari kemahiran fizikal. Ianya melibatkan kedua-dua otot utama (motor kasar) dan otot halus (motor halus). Menulis adalah satu aktiviti yang susah dan lambat disebabkan banyak otot-otot yang terlibat dalam penghasilan tulisan. Kanak-kanak memerlukan …

BOR-BK11- BORONG-KIT AWAL BELAJAR MENULIS Read More »

Easy phonics english book 1 & book 2

“Ibu, Nurin tak tahu nak sebut perkataan ni mcmmana 🥺?”“Nurin takut salah sebut, Ibu tolong lah Nurin” Dengan adanya buku Easy Phonics book 1 & book 2 ni, ibu tak perlu risau lagi untuk ajar anak Bahasa Inggeris! Buku ini menerangkan cara mudah untuk menguasai asas sebutan dalam bahasa inggeris mengikut TEKNIK SEBUTAN yang betul …

Easy phonics english book 1 & book 2 Read More »

BUKU MELUKIS & MEWARNA TEMA HAIWAN

Sedang mencari doorgift lain dari yang lain?? Didatangkan khas doorgift versi education🤩.. “Doorgift Buku Melukis dan Mewarna” Amat sesuai untuk… ✔️ Sambutan Hari Jadi✔️ Majlis Kanak-kanak✔️ Kenduri Kahwin/Seminar✔️ Hadiah✔️ Freegift bagi pembelian Details Buku ✔️Saiz A5✔️16ms (Jumlah page dalam) Kelebihan ✔️Boleh customized Logo & Hp No (minima 50 buah)✔Bahagian belakang Buku boleh tulis Ucapan dan …

BUKU MELUKIS & MEWARNA TEMA HAIWAN Read More »

BUKU MELUKIS & MEWARNA TEMA BUAH-BUAHAN

Sedang mencari doorgift lain dari yang lain?? Didatangkan khas doorgift versi education🤩.. “Doorgift Buku Melukis dan Mewarna” Amat sesuai untuk… ✔️ Sambutan Hari Jadi✔️ Majlis Kanak-kanak✔️ Kenduri Kahwin/Seminar✔️ Hadiah✔️ Freegift bagi pembelian Details Buku ✔️Saiz A5✔️16ms (Jumlah page dalam) Kelebihan ✔️Boleh customized Logo & Hp No (minima 50 buah)✔Bahagian belakang Buku boleh tulis Ucapan dan …

BUKU MELUKIS & MEWARNA TEMA BUAH-BUAHAN Read More »

101 NEVER BORED ACTIVITY BOOK

NEVER-BORED ACTIVITY BOOK Rasai sendiri pengalaman pembelajaran secara aktif dan hebat samaada dikelas atau dirumah.. Never get bored activity book ni merupakan buku aktiviti yang menitik beratkan satu kaedah untuk mendidik kanak-kanak dengan cara yang menarik melalui pelbagai aktiviti untuk menjadikan pembelajaran anda menyeronokkan dan menarik. Mempunyai 104 mukasurat, bersaiz 21.5 cm x 28 cm… …

101 NEVER BORED ACTIVITY BOOK Read More »

101 MAGIC MATH ACTIVITY BOOK

101 MAGIC MATH ACTIVITY BOOK Rasai sendiri pengalaman pembelajaran secara aktif dan hebat samaada dikelas atau dirumah.. Buku ni merupakan buku aktiviti yang menitik beratkan satu kaedah untuk mendidik kanak-kanak dengan cara yang menarik melalui pelbagai aktiviti untuk menjadikan pembelajaran anda menyeronokkan dan menarik. Mempunyai 104 mukasurat, bersaiz 21.5 cm x 28 cm… Ia sangat …

101 MAGIC MATH ACTIVITY BOOK Read More »

Private: SET HAFALAN SUPERB HUFFAZ

SUPERB HUFFAZ Kaedah hafazan berasaskan warna dan objekMenggunakan kaedah membunyikan warna ayat Al Quran MODUL UTAMA SET HAFALAN SUPERB HUFFAZ Ada warna2 tertentu mewakili bunyi2 tertentu.Kaedah pembelajaran yang sangat menarik iaitu dengan membunyikan warna pada ayat Al Quran.Ibu2 /Guru hanya minta untuk anak2 bunyikan ayat yang bewarna.Anak2 akan bunyikan ayat yang berdasarkan warna. KEYWORD AL QURAN Kaedah mudah …

Private: SET HAFALAN SUPERB HUFFAZ Read More »

BUKU SERONOKNYA BELAJAR SIFIR BERSAMA ADAM & MIA

TERBARU DI PASARAN‼️special untuk ibuayah yang sedang mencari buku latihan mantap dan sesuai untuk anak-anak berumur 8 hingga 12 tahun WAJIB❗dapatkan BUKU SERONOKNYA BELAJAR SIFIR BERSAMA ADAM & MIA ✨ kerana Fokus buku ini adalah menyediakan latihan-latihan asas dalam menghafal sifir 1-12 dan juga dibahagian hadapan buku disertakan sekali sifir 1-12 JUGA BONUS! QR CODE …

BUKU SERONOKNYA BELAJAR SIFIR BERSAMA ADAM & MIA Read More »

BA74-BUKU SMART AL FATIHAH

Smart al-Fatihah: Penguasaan Makna Surah al-Fatihah melalui Teknik Permainan Bahasa Buku ini menyediakan latihan interaktif untuk menguasai perbendaharaan kata Arab surah al-Fatihah melalui pelbagai permainan bahasa yang dapat membantu mengembangkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT). Aktiviti yang disediakan dirancang dengan cara yang lebih sederhana, lebih menyeronokkan dan fleksibel serta dapat digunakan pada bila-bila masa dan …

BA74-BUKU SMART AL FATIHAH Read More »

BA47-SIMPLY VENGERS: OPERASI TAMBAH & TOLAK

Simply Vengers : Tambah & TolakBuku latihan operasi TAMBAH dan TOLAKSesuai untuk 5 tahun ke atas– Saiz : A5– Kertas kulit : Art Card 260 gsm– Kertas teks : Simili paper 80 gsm– Cetakan kulit : 4 warna/UV– Cetakan teks : hitam– Kekemasan : Saddle Stitchin Bilangan Muka Surat: 67 m/sHarga: RM10 Video Simply Vengers

BA39-SIFIR VENGERS: OPERASI DARAB & BAHAGI

Buku latihan sifir yang disusun mengikut tahap kesukaran supaya pelajar tak stress bila terus buat yang susah. Tahap 1 hanya melibatkan angka 0-5. Pendekatan menjawab dengan dikira tempoh masa. Tujuannya supaya pelajar ada target nak siapkan dalam masa lebih pantas. Kalau dibiarkan je jawab memang lambat la kan? Soalan yang dibina juga adalah secara berulang …

BA39-SIFIR VENGERS: OPERASI DARAB & BAHAGI Read More »

CL02- ASAS PRAKTIS PENULISAN- ARAB BUKU 2

ASAS PRAKTIS PENULISAN- ARAB BUKU 2 Asas Praktis Penulisan Arab ini dirancang dengan teliti berdasarkan pendekatan bertema supaya pembelajaran kanak-kanak menjadi lebih menyeluruh dan bermakna. Mempunyai gambar-gambar menarik bertujuan membantu pemahaman pembacaan, sekali gus merangsang minat kanak-kanak dalam pembelajaran. 💕 Mempunyai 2 Buku Asas Praktis Penulisan Arab 💕 Disediakan dengan Pen Papan Putih (White Board …

CL02- ASAS PRAKTIS PENULISAN- ARAB BUKU 2 Read More »

STICKER BOOK FOR LITTLE HAND TURQUOISE

Anak-anak akan seronok belajar mengenal objek di sekeliling sambil tampal sticker, wahhh , macam mana tuu 😍 Ianya akan meningkatkan kemahiran mata, tangan anak-anak dan kemahiran motor sambil meningkatkan dan memperkuat imaginasi mereka yang penuh dengan keseronokan dan pembelajaran… 🌟 Meransang minat dan minda anak2 untuk terus belajar perkara asas baharu 🌟 Bewarna-warni dan anak …

STICKER BOOK FOR LITTLE HAND TURQUOISE Read More »

STICKER BOOK FOR LITTLE HANDS PURPLE

Anak-anak akan seronok belajar mengenal objek di sekeliling sambil tampal sticker, wahhh , macam mana tuu 😍 Ianya akan meningkatkan kemahiran mata, tangan anak-anak dan kemahiran motor sambil meningkatkan dan memperkuat imaginasi mereka yang penuh dengan keseronokan dan pembelajaran… 🌟 Meransang minat dan minda anak2 untuk terus belajar perkara asas baharu 🌟 Bewarna-warni dan anak …

STICKER BOOK FOR LITTLE HANDS PURPLE Read More »

BAF41-LEMBARAN KERJA BELAJAR JAWI BAHARU

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan men…Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna …

BAF41-LEMBARAN KERJA BELAJAR JAWI BAHARU Read More »

BK87-Buku Adik Pandai Mengira Oleh Cikgu Zawana

𝗔𝗗𝗜𝗞 𝗣𝗔𝗡𝗗𝗔𝗜 𝗠𝗘𝗡𝗚𝗜𝗥𝗔 – Sesuai untuk anak seawal 4 tahun – Buku setebal 150 muka surat berwarna-warni – Latihan sahaja – Boleh digunakan untuk murid pra sekolah, pendidikan khas, pemulihan, tadika dan LINUS. – Pelbagai topik asas untuk anak mengira nombor dan latih tubi dalam matematik. Harga : RM35 Video Adik Pandai Mengira

STICKER BOOK FOR LITTLE HANDS GREEN

Anak-anak akan seronok belajar mengenal objek di sekeliling sambil tampal sticker, wahhh , macam mana tuu 😍 Ianya akan meningkatkan kemahiran mata, tangan anak-anak dan kemahiran motor sambil meningkatkan dan memperkuat imaginasi mereka yang penuh dengan keseronokan dan pembelajaran… 🌟 Meransang minat dan minda anak2 untuk terus belajar perkara asas baharu 🌟 Bewarna-warni dan anak …

STICKER BOOK FOR LITTLE HANDS GREEN Read More »

KOMBOMEI01-KOLEKSI 4 BUKU AKTIVITI ANA MUSLIM

Sekolah belum bukak lagi kannnn? Mesti ayah ibu dah kehabisan buku aktiviti untuk isi waktu pembelajaran anak-anak…. OK…Mommy Happy ada solution… Selain aktiviti membaca, mengenal nombor, jom kita dapatkan aspek agama pulak. Buku Best Seller tau ni… Jom DAPATKAN KOMBO BUKU AKTIVITI ANA MUSLIM. Di dalam kombo ini ada⤵️ Buku Aktiviti Qurani Buku Aktiviti Bahasa …

KOMBOMEI01-KOLEKSI 4 BUKU AKTIVITI ANA MUSLIM Read More »

AKA21-SUKSES HEBAT BAHASA MELAYU TAHUN 6

Buku keluaran FARGOES ini ditulis berdasarkan Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR) Kementerian Pendidikan Malaysia. Buku ini menyediakan latihan topical yang memenuhi kehendak Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) terkini. Ianya membantu murid-murid berfikir secara aras tinggi dengan lebih kreatif dan inovatif.  Dilengkapkan dengan soalan i-THINK untuk meningkatkan kemahiran berfikir. Diolah sejajar dengan Pentaksiran Bilik Darjah …

AKA21-SUKSES HEBAT BAHASA MELAYU TAHUN 6 Read More »

AKA22-SUKSES HEBAT ENGLISH TAHUN 6

Buku keluaran FARGOES ini ditulis berdasarkan Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR) Kementerian Pendidikan Malaysia. Buku ini menyediakan latihan topical yang memnuhi kehendak Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) terkini. Ianya membantu murid-murid berfikir secara aras tinggi dengan lebih kreatif dan inovatif.  Dilengkapkan dengan soalan i-THINK untuk meningkatkan kemahiran berfikir. Diolah sejajar dengan Pentaksiran Bilik Darjah …

AKA22-SUKSES HEBAT ENGLISH TAHUN 6 Read More »

AKA23-SUKSES HEBAT SAINS TAHUN 6

Buku keluaran FARGOES ini ditulis berdasarkan Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR) Kementerian Pendidikan Malaysia. Buku ini menyediakan latihan topical yang memenuhi kehendak Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) terkini. Ianya membantu murid-murid berfikir secara aras tinggi dengan lebih kreatif dan inovatif.  Dilengkapkan dengan soalan i-THINK untuk meningkatkan kemahiran berfikir. Diolah sejajar dengan Pentaksiran Bilik Darjah …

AKA23-SUKSES HEBAT SAINS TAHUN 6 Read More »

AKA24-SUKSES HEBAT MATEMATIK TAHUN 6

Buku keluaran FARGOES ini ditulis berdasarkan Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR) Kementerian Pendidikan Malaysia. Buku ini menyediakan latihan topikal yang memenuhi kehendak Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) terkini. Ianya membantu murid-murid berfikir secara aras tinggi dengan lebih kreatif dan inovatif.  Dilengkapkan dengan soalan i-THINK untuk meningkatkan kemahiran berfikir. Diolah sejajar dengan Pentaksiran Bilik Darjah …

AKA24-SUKSES HEBAT MATEMATIK TAHUN 6 Read More »

BAF39-LEMBARAN KERJA SIRAH & AKHLAK 6 TAHUN

Buku-buku aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang lebih sukar. Buku-buku Aktiviti berdasarkan KSPK dan disemak oleh guru-guru cemerlang pra-sekolah. bahan dan aktiviti tambahan boleh didapati melalui QR code. Harga:RM4.20 Bilangan Muka Surat: 48m/s

AKA17-SUKSES HEBAT BAHASA MELAYU TAHUN 5

Buku keluaran FARGOES ini ditulis berdasarkan Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR) Kementerian Pendidikan Malaysia. Buku ini menyediakan latihan topical yang memenuhi kehendak Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) terkini. Ianya membantu murid-murid berfikir secara aras tinggi dengan lebih kreatif dan inovatif.  Dilengkapkan dengan soalan i-THINK untuk meningkatkan kemahiran berfikir. Diolah sejajar dengan Pentaksiran Bilik Darjah …

AKA17-SUKSES HEBAT BAHASA MELAYU TAHUN 5 Read More »

AKA18-SUKSES HEBAT ENGLISH TAHUN 5

Buku keluaran FARGOES ini ditulis berdasarkan Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR) Kementerian Pendidikan Malaysia. Buku ini menyediakan latihan topical yang memnuhi kehendak Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) terkini. Ianya membantu murid-murid berfikir secara aras tinggi dengan lebih kreatif dan inovatif.  Dilengkapkan dengan soalan i-THINK untuk meningkatkan kemahiran berfikir. Diolah sejajar dengan Pentaksiran Bilik Darjah …

AKA18-SUKSES HEBAT ENGLISH TAHUN 5 Read More »

AKA19-SUKSES HEBAT SAINS TAHUN 5

Buku keluaran FARGOES ini ditulis berdasarkan Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR) Kementerian Pendidikan Malaysia. Buku ini menyediakan latihan topical yang memenuhi kehendak Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) terkini. Ianya membantu murid-murid berfikir secara aras tinggi dengan lebih kreatif dan inovatif.  Dilengkapkan dengan soalan i-THINK untuk meningkatkan kemahiran berfikir. Diolah sejajar dengan Pentaksiran Bilik Darjah …

AKA19-SUKSES HEBAT SAINS TAHUN 5 Read More »

BA66-SIRI PERTAMAKU IBADAH ANA MUSLIM

Siri Sekolah Pertamaku disediakan secara komprehensif yang menggabungkan antara pengetahuan, kemahiran, asas akidah, ibadah, akhlak, Bahasa al-quran dan sirah. Semua ini sebagai asas dalam pembentukan peribadi mulia untuk menjadi anak yang soleh. Aktiviti dalam buku ini dapat merangsang perkembangan minda dan psikomotor kanak-kanak. Selain itu, ia juga dapat memenuhi keperluan pembelajaran kanak-kanak pada peringkat umur …

BA66-SIRI PERTAMAKU IBADAH ANA MUSLIM Read More »

BAF37-LEMBARAN KERJA AKIDAH & IBADAH 6 TAHUN

Buku-buku aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang lebih sukar. Buku-buku Aktiviti berdasarkan KSPK dan disemak oleh guru-guru cemerlang pra-sekolah. bahan dan aktiviti tambahan boleh didapati melalui QR code. Harga:RM4.20 Bilangan Muka Surat:48m/s

BAF31 – BUKU LATIHAN AWAL BESTARI MATEMATIK “4&5 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang lebih sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat merangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai matlamat KSPK. Harga: RM5.90 Bilangan Muka Surat:64m/s

BAF30- LEMBARAN KERJA TULISAN PRASEKOLAH 4&5 TAHUN

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang lebih sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat merangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai matlamat KSPK. Harga: RM4.50 Bilangan Muka Surat:46m/s

BAF11- BUKU AKTIVITI BELAJAR JAWI “4&5 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai matlamat KSPK. Harga: RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF18 – BUKU AKTIVITI SAINS AWAL BUKU 2 “6 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai matlamat KSPK. Harga: RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF15 – BUKU AKTIVITI SAINS AWAL BUKU 1 “4&5 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai matlamat KSPK. Harga: RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF23 – BUKU AKTIVITI SUKU KATA BUKU 2 “6 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai matlamat KSPK. Harga: RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF22 – BUKU AKTIVITI SUKU KATA BUKU 1 “6 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai matlamat KSPK. Harga: RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF14 – BUKU AKTIVITI SUKU KATA “4&5 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai matlamat KSPK. Harga: RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF17- BUKU AKTIVITI SAINS AWAL BUKU 1 “6 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai matlamat KSPK. Harga: RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF16- BUKU AKTIVITI SAINS AWAL BUKU 2 “4&5 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai matlamat KSPK. Harga: RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF21- BUKU AKTIVITI BAHASA ARAB BUKU 2 “6 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai matlamat KSPK. Harga: RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF20- BUKU AKTIVITI BAHASA ARAB BUKU 1 “6 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai matlamat KSPK. Harga: RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF19- BUKU AKTIVITI BAHASA ARAB “4&5 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai matlamat KSPK. Harga: RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF26- BUKU AKTIVITI PENDIDIKAN ISLAM BUKU 2 “6 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai matlamat KSPK. Harga: RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF25- BUKU AKTIVITI PENDIDIKAN ISLAM BUKU 1 “6 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai matlamat KSPK. Harga: RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF24- BUKU AKTIVITI PENDIDIKAN ISLAM “4&5 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai matlamat KSPK. Harga: RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF10- BUKU AKTIVITI MATEMATIK BUKU 2 “4&5 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai matlamat KSPK. Bilangan Muka Surat: 48 m/s Harga: RM4.50

BAF09- BUKU AKTIVITI MATEMATIK BUKU 1 “4&5 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai  matlamat KSPK. Harga:RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF28- BUKU AKTIVITI ENGLISH BUKU 2 “6 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai  matlamat KSPK. Harga:RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF27- BUKU AKTIVITI ENGLISH BUKU 1 “6 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai  matlamat KSPK. Harga:RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF06- BUKU AKTIVITI ENGLISH BUKU 2 “4&5 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai  matlamat KSPK. Harga:RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF05- BUKU AKTIVITI ENGLISH BUKU 1 “4&5 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai  matlamat KSPK. Harga:RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF04- BUKU AKTIVITI BAHASA MELAYU BUKU 2 “6 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai  matlamat KSPK. Harga:RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF03- BUKU AKTIVITI BAHASA MELAYU BUKU 1 “6 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai  matlamat KSPK. Harga:RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF02- BUKU AKTIVITI BAHASA MELAYU BUKU 2 “4&5TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai  matlamat KSPK. Harga:RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BAF01- BUKU AKTIVITI BAHASA MELAYU BUKU 1 “4&5 TAHUN”

Buku-buku Aktiviti ini mengandungi kepelbagaian latihan yang disusun mengikut tema yang bersesuaian dengan menilai tahap pencapaian murid serta disusun ansur maju dari peringkat mudah ke peringkat yang leibh sukar. Buku-buku Aktiviti diharapkan dapat marangsang pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan bermakna bagi murid untuk mencapai  matlamat KSPK. Harga:RM4.50 Bilangan Muka Surat: 48 m/s

BK11-BUKU KIT AWAL BELAJAR MENULIS

Tulisan adalah satu kemahiran yang sangat penting dan perlu dikuasai sebelum seorang kanak-kanak melangkah ke tahap persekolahan formal. Kemahiran tulisan adalah sebahagian dari kemahiran fizikal. Ianya melibatkan kedua-dua otot utama (motor kasar) dan otot halus (motor halus). Menulis adalah satu aktiviti yang susah dan lambat disebabkan banyak otot-otot yang terlibat dalam penghasilan tulisan. Kanak-kanak memerlukan …

BK11-BUKU KIT AWAL BELAJAR MENULIS Read More »

BA43- KIDS SCIENCE INNOVATIONS VOLUME 2

Siri Inovasi Sains Kanak-kanak ini mengandungi 4 projek inovasi sains kanak-kanak bagi setiap jilid dengan menggunakan pelbagai bahan yang terdapat di sekitar rumah. Penggunaan semula bahan huangan seperti botol air mineral, kotak minuman dan cakera padat terpakai menggalakkan kanak-kanak agar dapat membina sendiri alat permainan sains sendiri melalui amalan kitar semula. Harga: RM15 Bilangan Muka …

BA43- KIDS SCIENCE INNOVATIONS VOLUME 2 Read More »

BA42- KIDS SCIENCE INNOVATIONS VOLUME 1

Siri Inovasi Sains Kanak-kanak ini mengandungi 4 projek inovasi sains kanak-kanak bagi setiap jilid dengan menggunakan pelbagai bahan yang terdapat di sekitar rumah. Penggunaan semula bahan buangan seperti botol air mineral, kotak minuman dan cakera padat terpakai menggalakkan kanak-kanak agar dapat membina sendiri alat permainan sains sendiri melalui amalan kitar semula. Harga: RM15.00 Bilangan Muka …

BA42- KIDS SCIENCE INNOVATIONS VOLUME 1 Read More »