BUKU BACAAN KANAK-KANAK

Senarai Buku Bacaan Kanak-kanak

SIRI 6 KOLEKSI BUKU CERITA TEACHER ASHIKIN

https://youtu.be/P6nByYrveBU KOLEKSI BUKU CERITA TEACHER ASHIKIN kali ini sangat UNIK, lain daripada yang lain…sebab dengan setiap pembelian set buku ini, pembeli akan menerima: 📌 8 sesi ZOOM bercerita bersama Puan Ashikin untuk anak anak..wow bestnya !📌 8 rakaman video bercerita ( akses melalui link website)📌 6 buah buku cerita 📌 1Buku Mewarna📌 1 Buku Aktiviti📌 …

SIRI 6 KOLEKSI BUKU CERITA TEACHER ASHIKIN Read More »

COVID-19 KITA SEMUA HERO

Pernahkah anda terfikir bahawa virus yang sebegitu kecil boleh menjadi pandemik dahsyat yang menakluki dunia? Covid-19 telah mengubah kehidupan kita! Naskhah edukomik ini menerangkan tentang pandemik Covid-19 melalui pendekatan yang mudah, ringkas serta santai, khusus untuk kanak-kanak. Buku ini bukan sahaja menerangkan langkah-langkah yang diambil oleh pihak kerajaan serta peranan para petugas barisan hadapan dalam …

COVID-19 KITA SEMUA HERO Read More »

SIRI RAMADAN SYAWAL – KOMIK SYAWAL AMANI & KAWAN-KAWAN

Kompilasi Komik Adik Muslim ini penuh dengan kemeriahan cerita ketika Amani & kawan-kawannya hendak menyambut Hari Raya Aidilfitri! Ada banyak cerita Amani yang sentiasa bertenaga untuk membuat persiapan hari raya. Kisah Alyaa & keluarganya, Satria Junior & Geng Meow pun ada. Seronok Tau! Oh, ya! Dalam buku ini juga ada aktiviti untuk menambahkan ilmu pengetahuan …

SIRI RAMADAN SYAWAL – KOMIK SYAWAL AMANI & KAWAN-KAWAN Read More »

SIRI RAMADAN SYAWAL : KOMPILASI KOMIK ANA MUSLIM (Special Syawal)

Buku ini sangat penuh dengan informasi menarik, komik & aktiviti yang sangat sesuai untuk dijadikan bahan bacaan anak-anak di bulan Syawal yang mulia ini. Komik ini penuh dengan pengajaran & bahan pembelajaran serta 100% berwarna. Amat sesuai dibaca oleh anak-anak bagi mengisi masa kelapangan di rumah di kala musim perayaan semasa pandemik ini. Selamat membaca! …

SIRI RAMADAN SYAWAL : KOMPILASI KOMIK ANA MUSLIM (Special Syawal) Read More »

K99 – SMART WHEEL MAGIC PHONIC

Mencari alat bahan yang boleh di gunakan untuk membaca sambil bermain? Adakah ini kriteria-kriteria alat bahan yang anda cari? 👇🏻.❤️ Menarik❤️ Mesra Pengguna❤️ Seronok❤️ Mudah di bawa ke mana sahaja❤️ Pelbagai aktiviti menarik boleh digunakan dengan Smart wheel ini.Tadaaa 😍😍 ‘smart wheel’ memenuhi kriteria-kriteria tersebut ! Keistimewaan SMART WHEEL ✅ Mesra pengguna (ibubapa/guru/pelajar )✅ ‘cover’ …

K99 – SMART WHEEL MAGIC PHONIC Read More »

BK129-ALL ABOUT ME OCCUPATION (6 SET OF BOOKS)

ENGLISH STORYBOOK | ALL ABOUT ME SERIES Sesekali tukar bahan bacaan anak dalam bentuk cerita seronok jugak kan ibu-ibu 🤭 Siri buku ALL ABOUT ME ini adalah siri cerita berkenaan dengan perkerjaan. Menariknya buku ini mempunyai bentuk potongan buku mengikut pekerjaan yang diceritakan, gambar berwarna dan penggunaan ayat mudah dimana anak boleh belajar dengan cepat …

BK129-ALL ABOUT ME OCCUPATION (6 SET OF BOOKS) Read More »

BK125 – MENEROKAI RAHSIA STEM DALAM AL-QURAN JILID 2

Buku Menerokai Rahsia STEM Dalam Al-Quran oleh Dr. Muhammad Nazir kini sudah tiba di HQ MOMMY HAPPY 🎊 Mengapa anda perlu memiliki buku-buku ini ❓❓❓ ➡️ Meransang minat untuk menerokai bidang STEM dan al-Quran. ➡️ Memahami kejadian alam melalui penghayatan ilmu STEM dan al-Quran. ➡️ Meningkatkan dan menajamkan daya berfikir. ➡️ Mengintegrasikan pembelajaran STEM di …

BK125 – MENEROKAI RAHSIA STEM DALAM AL-QURAN JILID 2 Read More »

BK124 – MENEROKAI RAHSIA STEM DALAM AL-QURAN JILID 1

BERWAJAH BARU ‼️ Mengapa anda perlu memiliki Buku Menerokai Rahsia STEM Dalam Al-Quran oleh Dr. Muhammad Nazir ini ❓❓❓ 🌻 Meransang minat untuk menerokai bidang STEM dan al-Quran. 🌻 Memahami kejadian alam melalui penghayatan ilmu STEM dan al-Quran. 🌻 Meningkatkan dan menajamkan daya berfikir. 🌻 Mengintegrasikan pembelajaran STEM di Sekolah dengan al-Quran. 🌻 Mengenali beberapa …

BK124 – MENEROKAI RAHSIA STEM DALAM AL-QURAN JILID 1 Read More »

BK45- 5 MINUTES BEDTIME REMINDER

5 MINUTES BEDTIME REMINDERS 💕 basic reminders for Muslim children 💕 the concept of one reminder a day especially at bedtime 💕 parents may elaborate more based on the points mentioned 💕 parents read and simplified the points for children 4-6 years 💕 read independently for 7-12 years old Harga: RM20.00Page: 40 m/s

BK123 – KAMUS BERGAMBAR JUNIOR SIRI KAMUS PERTAMAKU DARI ANA MUSLIM

KAMUS BERGAMBAR JUNIOR SIRI KAMUS PERTAMAKU DARI ANA MUSLIM Cara mudah untuk bantu si cilik menguasai kosa kata menerusi tiga langkah di bawah : Kenal dan sebut nama objek melalui ilustrasi bertema. mengenal pasti bentuk benda dalam perspektif yang sebenar secara cepat dan berkesan. Pemantapan tiga bahasa dan tulisan jawi. Mengenal nama bende dan meransang …

BK123 – KAMUS BERGAMBAR JUNIOR SIRI KAMUS PERTAMAKU DARI ANA MUSLIM Read More »

BK39 – PANDUAN DAN KAEDAH PENULISAN JAWI

BUKU PANDUAN DAN KAEDAH PENULISAN JAWI EDISI TERKINI 2020 Di tulis khusus kepada pengenalan huruf jawi, bentuk penyambungan huruf, panduan dan kaedah mengeja dalam Jawi, Imbuhan, dan penulisan Angka. Seronoknya, sesuai untuk pelajar sekolah menengah, pelajar universiti, guru, ibubapa, dan orang awam. Yang istimewanya buku ini, Penulis lebih menerangkan ciri-ciri perkataan yang terlibat dengan kaedah, …

BK39 – PANDUAN DAN KAEDAH PENULISAN JAWI Read More »

BK35- BUKU IQRA GENIUS

Kaedah Berkesan Belajar Al-Quran & Asas Tajwid Siri 1-6 ini adalah untuk para pelajar mempelajari kaedah dan tatacara yang betul dan mudah untuk membaca al-Quran. Menerangkan cara-cara membunyikan makhraj huruf iaitu tanwin, kasrah, fathah, dhommah, tanda sukun, tasydid (sabdu), hukum mad dan tanda-tanda wakaf. Buku ini mengandungi 6 siri Iqra’: ● Iqra’ 1: Pengenalan huruf-huruf …

BK35- BUKU IQRA GENIUS Read More »

NOVBK01 – SET GEMBIRA MEMBACA CERITA KESUKAAN ANAKKU (BUKU 5 – 8)

🌸 Siri Gembira Membaca : ‘Cerita Kesukaan Anakku’ ini terdiri daripada 4 buku. Buku ini ditulis dalam bentuk bacaan suku kata yang sangat sesuai dijadikan sebagai bahan bacaan awal untuk anak-anak. 🌸 Buku ini juga merupakan himpunan karya-karya kreatif yang berupaya mengetengahkan para pembaca kepada perspektif positif dalam mengenali warisan, budaya dan tradisi masyarakat setempat. …

NOVBK01 – SET GEMBIRA MEMBACA CERITA KESUKAAN ANAKKU (BUKU 5 – 8) Read More »

TELB01-Buku ENSIKLOPEDIA SERANGGA

wahhhh..bestnya…Buku ENSIKLOPEDIA SERANGGA dah masuk MOMMY HAPPY.. jom dapatkan untuk anak anak sebuah Buku Ensiklopedia Serangga. KELEBIHAN Memperkenalkan serangga yang disebut dalam al-Quran dengan huraian yang lengkap dan padat. Mengaplikasikan pendekatan yang santai dan mesra kanak-kanak. Disertakan sirah-sirah teladan yang memberi inspirasi dan mendidik jiwa anak-anak. Menerapkan kemahiran berfikir aras tinggi (KBAT) yang membantu kanak-kanak …

TELB01-Buku ENSIKLOPEDIA SERANGGA Read More »

BK117-COLOURFULL 101 MORAL STORIES

MY COLOURFUL 101 STORIES BOOKS ditulis dengan kisah moral untuk mengajar tentang kehidupan kepada anak-anak. Kisah-kisah teladan ini mempunyai kisah yang menarik dan menyeronokkan untuk dijadikan bahan bacaan anak-anak. 🌸 Semua cerita diceritakan dalam bahasa yang mudah dan senang difahami. 🌸 Setiap cerita mempunyai moral positif untuk membentuk minda anak-anak. 🌸 Naratif yang bagus akan …

BK117-COLOURFULL 101 MORAL STORIES Read More »

BK118-COLOURFUL 101 AESOP FABLE

MY COLOURFUL 101 STORIES BOOKS ditulis dengan kisah moral untuk mengajar tentang kehidupan kepada anak-anak. Kisah-kisah teladan ini mempunyai kisah yang menarik dan menyeronokkan untuk dijadikan bahan bacaan anak-anak. 🌸 Semua cerita diceritakan dalam bahasa yang mudah dan senang difahami. 🌸 Setiap cerita mempunyai moral positif untuk membentuk minda anak-anak. 🌸 Naratif yang bagus akan …

BK118-COLOURFUL 101 AESOP FABLE Read More »

WPW01-KAEDAH MUDAH JAWI freegift buku kecil keluarga saya

“JAWI ITU MUDAH JIKA KUASAI TEKNIK ASAS DAN KAEDAH YANG BETUL” Antara kandungan yg menarik terdapat dalam buku KAEDAH MUDAH JAWI -Tahap 1 ini adalah: 1️⃣ Kenal huruf jawi dan padanan huruf 2️⃣ Huruf vokal 3️⃣ Teknik menyambung huruf – disusun mengikut rumah 4️⃣ Kenal dan menyebut suku kata terbuka 5️⃣ Kenal dan memahami kaedah …

WPW01-KAEDAH MUDAH JAWI freegift buku kecil keluarga saya Read More »

JUNBK01-Early Start Preschool Read Set

Nak tambah bahan bacaan anak-anak? Boleh grab set Early Start Preschool Readers ni. Cerita yang pendek dan ringkas. Gambar pun menarik. Bagus untuk anak yang baru nak lancar bacaan dalam English. Tulisan yang besar dan Ilustrasi yang menarik serta bewarna warni RM30 Video Early Start Preschool Read Set https://youtu.be/WlrRSUlXu5whttps://youtu.be/2XPK1ia8RIY Testimoni Early Start Preschool Read Set

BE01- English Story Book – I am an elephant

Perasan tak yang anak-anak kita sangat sukakan haiwan walaupun kadangkala mereka takut atau geli untuk sentuh haiwan tu?Itulah sikap penyayang yang ada pada kanak-kanak. Sambil-sambil kita adakan sesi read aloud atau bercerita bersama mereka, kita boleh juga buat kraft haiwan. Menarik kan? 🥰 Harga RM4.90 Video English Story Book – I am an elephant https://youtu.be/QlMrLKar7okhttps://youtu.be/wniO-9nRPYE …

BE01- English Story Book – I am an elephant Read More »

UPK13- NOTA PADAT UPKK TAHUN 3,4 & 5

Buku ini merangkumi semua subjek UPKK iaitu Adab, Lughatul Quran, Ulum Syariyyah, Sirah dan Pelajaran Jawi dan disusun berdasarkan sukatan terbaru dibawah JAKIM. Disediakan juga panduan markah yang jelas untuk semakan ibu bapa dan murid-murid. Kunci soalan disediakan untuk memudahkan murid-murid mengingati isi-isi penting dengan apa yang telah dipelajari. Harga:RM14.50Bilangan Muka Surat: 236 M/s

BK68- KAMUS BERGAMBAR ANA MUSLIM

Kamus Bergambar ini merupakan sumber rujukan untuk pembelajaran anak-anak. Tema-tema tentang benda sekeliling mereka sangat dekat dengan kehidupan hariannya. Kanak-kanak boleh belajar bahasa melalui ‘colour-coded’ dimana cetakan warna berbeza mengikut setiap bahasa. ianya juga sangat membantu merangsang minda anak-anak. Harga: RM15.90 Bilangan m/s: 80 muka surat

BK78- KOMIK ADIK MUSLIM SATRIA JUNIOR

Merupakan sebuah komik kanak-kanak yang penuh nilai murni serta menghiburkan. Komik yang lucu ini mengisahkan tentang seorang kanak-kanak yang begitu patuh dengan peraturan dan suka mengajak kawannya untuk mengikut sunnah Rasulullah SAW. Jom ajak anak-anak belajar tentang Sunnah Nabi sambil berhibur;) Komik ini juga sangat sesuai untuk dijadikan bahan bacaan di rumah, dan juga dijadikan …

BK78- KOMIK ADIK MUSLIM SATRIA JUNIOR Read More »

BK21- SIRI BUKU PANTAS MEMBACA

Siri ini mengandungi lapan pelajaran yang merupakan kaedah belajar membaca. Setiap pelajaran disusun mengikut tahap penguasaan kanak-kanak sekali gus mengurangkan bebanan kepada kanak-kanak untuk belajar, Pemecahan suku kata serta suku katanyanya yang berulang-ulang serta pembahagian tahap kesukaran mempercepatkan lagi kanak-kanak untuk belajar membaca. Harga: RM27.90 Bilangan M/S: 210m/s

BFK99 – BUKU PANTAS MEMBACA DAN MENULIS BAHASA MELAYU

Inginkan anak membaca dengan pantas dan teknik yang menarik? Semua ibubapa dan guru inginkan yang terbaik buat anak mereka. namun, seringkali ibu bapa dan guru menemui jalan buntu apabila anak-anak tidak minat membaca dan sukar fokus. Akhirnya, anak-anak mengalami masalah tidak boleh membaca dan tercicir dalam pembelajaran. Kaedah membaca yang menarik serta pantas merupakan penyelesaian …

BFK99 – BUKU PANTAS MEMBACA DAN MENULIS BAHASA MELAYU Read More »

BK65- SIRI GEMBIRA MEMBACA: CERITA KESUKAAN ANAKKU

🌸 Siri Gembira Membaca : ‘Cerita Kesukaan Anakku’ ini terdiri daripada 4 buku. Buku ini ditulis dalam bentuk bacaan suku kata yang sangat sesuai dijadikan sebagai bahan bacaan awal untuk anak-anak. 🌸 Buku ini juga merupakan himpunan karya-karya kreatif yang berupaya mengetengahkan para pembaca kepada perspektif positif dalam mengenali warisan, budaya dan tradisi masyarakat setempat. …

BK65- SIRI GEMBIRA MEMBACA: CERITA KESUKAAN ANAKKU Read More »

BK63- MY WONDERFUL COLLECTION OF JUNGLE TALES

My Wonderful Collection of Jungle Tales is a collection of animal based stories, with their interesting characters and adventurous settings. This book can help to enhance your child vocabulary and to build sound moral principles. Worth-to-buy book for your children! Price: RM29.90Pages: 128 pages VIDEO MY WONDERFUL COLLECTION JUNGLE TALES

BK59- MUQADDAM: JOM BELAJAR IQRA’ DAN JUZ AMMA

Muqaddam ini disusun untuk memudahkan serta menarik minat anak-anak untuk mempelajari bacaan Al-Quran. Melalui kaedah ini, anak-anak akan mudah membaca serta mudah untuk mahir dalam bacaan Al-Quran.  Muqaddam ini juga disertakan terjemahan ayat-ayat dalam setiap surah sekaligus dapat membantu anak-anak memahami ayat yang dibaca.  Harga: RM10.00 Bilangan M/s: 95 m/s

BK51- PHONICS READING

This wonderful handy series books offers an inexpensive and impressive way for parents to help their children build the necessary basic skills to succeed in school. The series is truly ideal for the early childhood education. It helps to develop, reinforce and create important early-learning skills in the growing child. Harga: RM12.90 Bilangan Muka Surat: …

BK51- PHONICS READING Read More »

BK12- SIRI RAKSASA MATA BERGERAK

Siri yang penuh keseronokan ini mempunyai 4 tajuk kesemuanya : 1) Raksasa Lapar 2) Raksasa Ketawa 3) Raksasa Mengantuk 4) Raksasa Sukan -Kulit depan dan belakang yang keras -Berwarna dan Ceria Harga:RM40.00 Bilangan muka surat : 8m/s (termasuk muka depan dan belakang)

BK11-BUKU KIT AWAL BELAJAR MENULIS

Tulisan adalah satu kemahiran yang sangat penting dan perlu dikuasai sebelum seorang kanak-kanak melangkah ke tahap persekolahan formal. Kemahiran tulisan adalah sebahagian dari kemahiran fizikal. Ianya melibatkan kedua-dua otot utama (motor kasar) dan otot halus (motor halus). Menulis adalah satu aktiviti yang susah dan lambat disebabkan banyak otot-otot yang terlibat dalam penghasilan tulisan. Kanak-kanak memerlukan …

BK11-BUKU KIT AWAL BELAJAR MENULIS Read More »

BK71- SIRI BESTARI PANTAS MEMBACA BUKU 1-8

8 Buah buku pelajaran 1 buku panduan Audio suara layari www.edukidbooks.com Siri ini mengandungi lapan pelajaran yang merupakan kaedah belajar membaca. Setiap pelajaran disusun mengikut tahap penguasaan kanak-kanak sekali gus mengurangkan bebanan kepada kanak-kanak untuk belajar, Pemecahan suku kata serta suku katanyanya yang berulang-ulang serta pembahagian tahap kesukaran mempercepatkan lagi kanak-kanak untuk belajar membaca. Harga: …

BK71- SIRI BESTARI PANTAS MEMBACA BUKU 1-8 Read More »

BK15- 36 KISAH SAHABAT HUTAN

Berfokus pada suku kata Mari berkenalan dengan sahabat-sahabat hutan serta kisah mereka yang sarat dengan teladan dan pengajaran. Adik-adik pasti akan terhibur dengan watak-watak comel ini. Malah, setiap kisah mereka dapat dijadikan iktibar dan panduan dalam kehidupan seharian. Keistimewaan buku ini juga terletak pada perkataannya yang dicetak dalam dua warna mengikut suku kata. Ia akan …

BK15- 36 KISAH SAHABAT HUTAN Read More »

BK16- CERITA KLASIK MELAYU

Cerita Klasik Melayu ini diterbitkan untuk memperkenalkan kepada kanak-kanak tentang kisah-kisah yang telah diceritakan sejak turun termurun. Cerita-cerita dalam buku ini abadi nilainya dan tidak akan berubah mengikut masa. Disamping itu, banyak pedoman yang dapat diambil daripada kisah-kisah yang dipaparkan. Gaya bahasa dan ilustrasinya yang menarik turut memainkan peranan penting dalam memupuk minat membaca dalam …

BK16- CERITA KLASIK MELAYU Read More »

BK20- KOLEKSI CERITA TERBAIK DINOSAUR

Ikuti pengembaraan Ikey dan Mia yang penuh mencabar dan menghiburkan! Aktiviti harian mereka menjadi lebih seronoj dengan gelagat dan telatah dinosaur-dinosaur comel ini. Mari berlari, melompat , berkhemah dan menerokai perkara-perkata baharu di sekolah, di rumah sehinggan jauh di dalam hutan bersama dinosaur-dinosaur kesayangan mereka! Harga : RM32.90 Bilangan muka surat : 200 m/s

BK34- POSTER BACALAH ANAKKU

Poster ini berdasarkan buku Bacalah Anakku dari buku 1-8 juga disertakan ilustrasi yang menarik. Keistimewaan Produk: -Boleh digunakan sebagai Alat Bantu Mengajar -Lebih jelas dan menarik anak-anak -Kandungan Pakej: 11 keping poster Harga: RM33.00 Bilangan Kad: 11 keping                     TESTIMONI

BK10-Set Poster Reading ReadEasy

Saiz:Panjang 61cm          Lebar 31cm Poster ini berdasarkan buku Early Reading Series ReadEasy Phonics Beginner Level dari buku 1-8 serta ReadEasy Phonics Intermediate Level dari buku 1-2 dan juga disertakan ilustrasi yang menarik. Keistimewaan Produk: -Boleh digunakan sebagai Alat Bantu Mengajar -Lebih jelas dan menarik anak-anak -Kandungan Pakej: 14 keping poster Harga: RM …

BK10-Set Poster Reading ReadEasy Read More »

BK05- BUKU DOA-DOA HARIAN

ini adalah buku bacaan untuk melengkapkan diri kanak-kanak dengan pengetahuan asas ilmu Islam. Penggunaan ayat-ayat yang mudah difahami beserta ilustrasi yang menarik membolehkan kanak-kanak memahami seterusnya mengukuhkan lagi pemahaman mereka. Diharapkan buku ini dapat dijadikan panduan asas kepada ibubapa dalam mendidik anak-anak ke arah melahirkan anak-anak yang soleh dan solehah. Bilangan Muka Surat: 30 m/s …

BK05- BUKU DOA-DOA HARIAN Read More »

BK30- KOMBO BUKU CERITA MENARIK

Buku cerita ini merupakan himpunan karya-karya kreatif yang sangat sesuai dibaca oleh semua lapisan masyarakat. Setiap cerita dipersembahkan menerusi grafik yang menarik dan berwarna-warni untuk membantu pemahaman jalan cerita di samping mewujudkan pengalaman membaca yang menyeronokan. Semoga penerbitan buku cerita ini mampu melahirkan generasi yang baik dan berakhlak mulia menerusi penerapan nilai murni dan pengajaran …

BK30- KOMBO BUKU CERITA MENARIK Read More »

BK29- BUKU BIJAK MENGAJI ALIF BA TA

Buku Bijak Alif Ba Ta membantu anak-anak mengenal huruf hijaiyah sejak kecil!   Tujuan buku ini diterbitkan adalah untuk mendidik dan memperkenalkan anak-anak dengan al- Quran dan membolehkan mereka mengenal dan mencintai al-Quran. Tujuan lain adalah supaya al-Quran menjadi sebati dalam diri anak dan menjadi sahabat serta panduan bagi mereka. Bilangan Muka Surat : 112 …

BK29- BUKU BIJAK MENGAJI ALIF BA TA Read More »

BK25- KAMUS BERGAMBAR DWIBAHASA

Kamus Bergambar DwiBahasa ini sesuai dengan kanak-kanak berumur 4-6 tahun kerana:     a) Kandungan kamus ini memenuhi keperluan proses pengajaran dan pembelajaran kanak-kanak     b) Pemilihan perkataan sesuai dengan perbendaharaan kata asas peringkat kanak kanak|     c) Penyusunan entri mengikut abjad disertai oleh ilustrasi menarik dan beraneka warna     d) Mendorong …

BK25- KAMUS BERGAMBAR DWIBAHASA Read More »

BK31-Set Buku Al-Furqan

Sistem Al-Furqan telah disusun supaya anak anda dapat membaca Al-Quran dengan cara yang paling mudah, seawal mungkin, cepat dan efektif. Ia dilengkapi dengan kaedah mengajar yang kreatif dan efektif. Terbukti kanak-kanak yang dapat membaca Al-Quran lebih awal, sebelum bersekolah lagi sering mendapat kejayaan cemerlang dalam pelajaran, berakhlak mulia dan tenang. Sesuai untuk kanak-kanak 3 tahun …

BK31-Set Buku Al-Furqan Read More »

BK33- BACAAN ASAS BAHASA MALAYSIA 50 JAM

Matlamat utama pengarang menerbitkan buku ini adalah untuk menyampaikan hasratnya dalam menyemarakkan penggunaan Bahasa Malaysia sebagai medium bahasa perantaraan. Bahasa Malaysia selain dilihat sebagai bahasa perantaraan untuk menyatupadukan rakyat dan menjalin persefahaman, ianya juga perlu menjurus ke peringkat penggunaan yang lebih menyeluruh dan memartabatkannya sebagai bahasa utama pada peringkat bahasa antarabangsa. Kebolehan ini dapat direalisasikan …

BK33- BACAAN ASAS BAHASA MALAYSIA 50 JAM Read More »

BK03-Set Buku Ibu Ajarku Jawi

Edisi Eksklusif “Ibu Ajarku Jawi” ini dikemaskini dengan beberapa penambahbaikan seperti mempelbagaikan aktiviti (mewarna, suaikan/padankan) dengan mengekalkan konsep yang sedia ada iaitu diolah dengan pendekatan binaan dari suku kata, frasa, perkataan sehingga membentuk ayat. Terbukti bahawa kanak-kanak yang dapat membaca awal sebelum bersekolah dan didedahkan dengan bahan-bahan bacaan yang baik, dapat menguasai ilmu dengan mudah …

BK03-Set Buku Ibu Ajarku Jawi Read More »

BK14 – SET READEASY INTERMEDIATE LEVEL

Buku ini adalah kesinambungan dari buku ReadEasy Beginner’s Level yang dikeluarkan sebelum ini. Pada tahap ini, anak anda akan didedahkan dengan bunyi baru yang penting dalam pembelajaran membaca Bahasa Inggeris menggunakan pendekatan fonetik. Dalam Buku 1, anak anda akan belajar bunyi diagraf kosonan. Dalam Buku 2, anak anda akan belajar perbezaan bunyi vowel dengan pelbagai …

BK14 – SET READEASY INTERMEDIATE LEVEL Read More »

BK02-Set ReadEasy Phonics

Kandungan Pakej 8 Buah Buku,1 Buku Panduan Untuk Ibu Bapa Mengajar Anak-Anak,12 Keping Kad Imbassize buku 21.5 cm x 14.00 cm Mengenai Produk -Disusun berdasarkan kaedah fonik-Pilihan bunyi yang sesuai-Penyusunan yang sistematik-Teks yang bermakna-Menggunakan dua warna-Disokong dengan kaedah mengajar yang berkesan-Penglibatan penulis secara langsung          Harga: RM 49.90 https://youtu.be/GdIs2kMfXoY Melalui kaedah fonik …

BK02-Set ReadEasy Phonics Read More »

Scroll to Top