BUKU BACAAN KANAK-KANAK

Senarai Buku Bacaan Kanak-kanak

SIRI CERITA POPULAR UNTUK SI COMEL

🌼 Buku ini ditulis dalam bentuk bacaan suku kata yang sangat sesuai dijadikan sebagai bahan bacaan awal untuk anak-anak 🌼 Buku cerita ini merupakan himpunan karya-karya kreatif yang berupaya mengetengahkan para pembaca kepada perspektif positif dalam mengenali warisan, budaya & tradisi masyarakat setempat 🌼 Bahan bacaan yang berkualiti tinggi mutunya dari segi cerita & illustrasi …

SIRI CERITA POPULAR UNTUK SI COMEL Read More »

CERITA DONGENG KEGEMARAN SAYA

🌸 Buku ini ditulis dalam bentuk bacaan suku kata yang sangat sesuai dijadikan sebagai bahan bacaan awal untuk anak-anak 🌸 Tulisan didalam buku ini juga dicetak besar & jelas 🌸 Setiap cerita dipersembahkan menerusi illustrasi yang menarik & berwarna-warni untuk membantu pemahaman jalan cerita di samping mewujudkan pengalaman membaca yang menyeronokkan 🌸 Terkandung unsur-unsur pengajaran …

CERITA DONGENG KEGEMARAN SAYA Read More »

BUKU CERITA KISAH PENDEK

Cerita rakyat zaman dahulu perlu diketahui & dihayati oleh kanak-kanak. Hanya melalui cerita-cerita rakyat inilah kanak-kanak berpeluang mendekati masyarakat silam serta menyingkap latar belakang kehidupan, kepercayaan & nilai-nilai ketulenan nenek moyang mereka. Kanak-kanak bukan sahaja beroleh pengetahuan & hiburan, malahan dapat memperkaya kehidupan mereka dengan nilai-nilai kemanusiaan sejagat yang memang banyak disebutkan dalam sebahagian besar …

BUKU CERITA KISAH PENDEK Read More »

MY MINI LIBRARY

MY MINI LIBRARY adalah set buku yang menggunakan kaedah yang berkesan untuk mempercepatkan kemajuan pembelajaran anak 👍🏻 🧐 MUDAH untuk minda anak-anak dalam mempelajari topik tertentu. Kaedah ini MEMBOLEHKAN anak melihat gambar, perkataan, atau huruf dan mempelajarinya dengan teliti. 🤠 Ia meningkatkan daya ingatan anak. 💫 Ibu bapa boleh menunjukkan visual dan menolong anak-anak untuk …

MY MINI LIBRARY Read More »

BK195 : SAYANGKU MARI MENGENAL DWIBAHASA (123)

SAYANGKU MARI MENGENAL DWIBAHASA (JAWI, ABC & 123) Kepelbagaian aktiviti yang padat beserta gambar yang ceria pula berupaya menambahkan minat kanak-kanak mempelajari perkara-perkara asas bagi setiap tema… 🌈 Menggunakan perkataan asas & mudah untuk anak-anak 🌈 Menggunakan teknik suku kata 🌈 Menggunakan gambar yang jelas & berwarna-warni 🌈 Ibu bapa boleh menunjukkan visual & menolong …

BK195 : SAYANGKU MARI MENGENAL DWIBAHASA (123) Read More »

BK193 : SAYANGKU MARI MENGENAL DWIBAHASA (ABC)

SAYANGKU MARI MENGENAL DWIBAHASA (JAWI, ABC & 123) Kepelbagaian aktiviti yang padat beserta gambar yang ceria pula berupaya menambahkan minat kanak-kanak mempelajari perkara-perkara asas bagi setiap tema… 🌈 Menggunakan perkataan asas & mudah untuk anak-anak 🌈 Menggunakan teknik suku kata 🌈 Menggunakan gambar yang jelas & berwarna-warni 🌈 Ibu bapa boleh menunjukkan visual & menolong …

BK193 : SAYANGKU MARI MENGENAL DWIBAHASA (ABC) Read More »

BK194 : SAYANGKU MARI MENGENAL DWIBAHASA (JAWI)

SAYANGKU MARI MENGENAL DWIBAHASA (JAWI, ABC & 123) Kepelbagaian aktiviti yang padat beserta gambar yang ceria pula berupaya menambahkan minat kanak-kanak mempelajari perkara-perkara asas bagi setiap tema… 🌈 Menggunakan perkataan asas & mudah untuk anak-anak 🌈 Menggunakan teknik suku kata 🌈 Menggunakan gambar yang jelas & berwarna-warni 🌈 Ibu bapa boleh menunjukkan visual & menolong …

BK194 : SAYANGKU MARI MENGENAL DWIBAHASA (JAWI) Read More »

Buku Asas al-Quran Kaedah Haraki

Mana nak dapat buku untuk belajar asas Al-Quran yang lengkap dengan ⁉️ 🌟 Bonus 32 video asas Al-Quran🌟 Bonus 1 tarian Tajwid🌟 28 latihan pengukuhan penguasaan huruf BUKU ASAS AL-QURAN KAEDAH HARAKI la jawapannya! Buku yang sesuai digunakan oleh anak-anak & ibu bapa yang mahu belajar asas Al-Quran. Dengan menggunakan teknik pendekatan seperti menyanyi, bercerita …

Buku Asas al-Quran Kaedah Haraki Read More »

BUKU MENEROKAI RAHSIA STEM DI DALAM ALQURAN JILID 3

Buku yang mendapat sambutan hangat, antara BEST SELLING BOOK yang ada di Mommy Happy, hasil penulisan Dr. Muhammad Nazir bin Mohammed Khalid. Buku Menerokai Rahsia STEM Dalam Al-Quran kini didatangkan dengan cetakan Jilid 3 👏🏻👏🏻 Wowww! mengapa anda perlu memiliki Buku Menerokai Rahsia STEM Dalam Al-Quran yang ada QR Code video panduan ni❓🤔 🪐 Meransang …

BUKU MENEROKAI RAHSIA STEM DI DALAM ALQURAN JILID 3 Read More »

CI51 : IQRA CARA CEPAT PANDAI BACA ALQURAN

Kebiasaannya Iqra’ ada 6 buah buku betul tak ? 🤔 IQRA’ (Cara Cepat Pandai Baca Al-Quran) ini pula ada SATU BUKU SAHAJA dengan 3 bahagian/mustawa’ … Apa dia kanduangan nya ? haa jomm tengok ni 👇🏻 ✍🏻 ada bahagian mengenal tulisan Al-quran✍🏻 belajar mengaji dari asas sehingga advance /tajwid –>habis buku ini terus masuk Al-Quran✍🏻 …

CI51 : IQRA CARA CEPAT PANDAI BACA ALQURAN Read More »

SIRI 6 KOLEKSI BUKU CERITA CIKGU ASHIKIN

https://youtu.be/P6nByYrveBU KOLEKSI BUKU CERITA TEACHER ASHIKIN kali ini sangat UNIK, lain daripada yang lain…sebab dengan setiap pembelian set buku ini, pembeli akan menerima: 📌 8 sesi ZOOM bercerita bersama Puan Ashikin untuk anak anak..wow bestnya !📌 8 rakaman video bercerita ( akses melalui link website)📌 6 buah buku cerita 📌 1Buku Mewarna📌 1 Buku Aktiviti📌 …

SIRI 6 KOLEKSI BUKU CERITA CIKGU ASHIKIN Read More »

SIRI RAMADAN SYAWAL – KOMIK SYAWAL AMANI & KAWAN-KAWAN

Kompilasi Komik Adik Muslim ini penuh dengan kemeriahan cerita ketika Amani & kawan-kawannya hendak menyambut Hari Raya Aidilfitri! Ada banyak cerita Amani yang sentiasa bertenaga untuk membuat persiapan hari raya. Kisah Alyaa & keluarganya, Satria Junior & Geng Meow pun ada. Seronok Tau! Oh, ya! Dalam buku ini juga ada aktiviti untuk menambahkan ilmu pengetahuan …

SIRI RAMADAN SYAWAL – KOMIK SYAWAL AMANI & KAWAN-KAWAN Read More »

SIRI RAMADAN SYAWAL : KOMPILASI KOMIK ANA MUSLIM (Special Syawal)

Buku ini sangat penuh dengan informasi menarik, komik & aktiviti yang sangat sesuai untuk dijadikan bahan bacaan anak-anak di bulan Syawal yang mulia ini. Komik ini penuh dengan pengajaran & bahan pembelajaran serta 100% berwarna. Amat sesuai dibaca oleh anak-anak bagi mengisi masa kelapangan di rumah di kala musim perayaan semasa pandemik ini. Selamat membaca! …

SIRI RAMADAN SYAWAL : KOMPILASI KOMIK ANA MUSLIM (Special Syawal) Read More »

BK152 : BUKU KEMBARA KE ANGKASA

Masihkah anda ingat peristiwa yang berlaku pada 10 Oktober 2007? Buku KEMBARA KE ANGKASA ini menceritakan tentang kegembiraan & kesukaran sepanjang pengalaman Dato’ Dr Sheikh Muszaphar Shukor menjalani program Angkasawan. Perjalanan bermula dari beliau menghantar permohonan untuk menyertai program ini, latihan & pemeriksaan kesihatan, dan kemudiannya beliau dipilih untuk menjalani satu tahun latihan di Star …

BK152 : BUKU KEMBARA KE ANGKASA Read More »

K99 – SMART WHEEL MAGIC PHONIC

Mencari alat bahan yang boleh di gunakan untuk membaca sambil bermain? Adakah ini kriteria-kriteria alat bahan yang anda cari? 👇🏻.❤️ Menarik❤️ Mesra Pengguna❤️ Seronok❤️ Mudah di bawa ke mana sahaja❤️ Pelbagai aktiviti menarik boleh digunakan dengan Smart wheel ini.Tadaaa 😍😍 ‘smart wheel’ memenuhi kriteria-kriteria tersebut ! Keistimewaan SMART WHEEL ✅ Mesra pengguna (ibubapa/guru/pelajar )✅ ‘cover’ …

K99 – SMART WHEEL MAGIC PHONIC Read More »

BK145 : BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 4

BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 4 ❤️ Buku yang sangat menarik ini adalah merupakan buku yang mengumpulkan koleksi-koleksi perkataan dan gambar-gambar yang unik ❤️ Disusun sesuai dengan perkembangan keadaan sekeliling anak-anak yang baru mula belajar untuk mengenal perkataan baru. ❤️ Dengan menggunakan buku ini anak-anak akan berasa teruja kerana illustrator nya yang menarik dapat …

BK145 : BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 4 Read More »

BK144 : BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 3

BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 3 ❤️ Buku yang sangat menarik ini adalah merupakan buku yang mengumpulkan koleksi-koleksi perkataan dan gambar-gambar yang unik ❤️ Disusun sesuai dengan perkembangan keadaan sekeliling anak-anak yang baru mula belajar untuk mengenal perkataan baru. ❤️ Dengan menggunakan buku ini anak-anak akan berasa teruja kerana illustrator nya yang menarik dapat …

BK144 : BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 3 Read More »

BK143 : BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 2

BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 2 ❤️ Buku yang sangat menarik ini adalah merupakan buku yang mengumpulkan koleksi-koleksi perkataan dan gambar-gambar yang unik ❤️ Disusun sesuai dengan perkembangan keadaan sekeliling anak-anak yang baru mula belajar untuk mengenal perkataan baru. ❤️ Dengan menggunakan buku ini anak-anak akan berasa teruja kerana illustrator nya yang menarik dapat …

BK143 : BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 2 Read More »

BK142 : BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 1

BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 1 ❤️ Buku yang sangat menarik ini adalah merupakan buku yang mengumpulkan koleksi-koleksi perkataan dan gambar-gambar yang unik ❤️ Disusun sesuai dengan perkembangan keadaan sekeliling anak-anak yang baru mula belajar untuk mengenal perkataan baru. ❤️ Dengan menggunakan buku ini anak-anak akan berasa teruja kerana illustrator nya yang menarik dapat …

BK142 : BUKU BERGAMBAR DWIBAHASA PILIHAN SAYANGKU TAJUK 1 Read More »

BA78 : BUKU MY ANIMALS STICKERS AND WRITING

These 4 fun-filled sticker books comprising early essential topics such as, “Capital and small letters, Numbers and Animals’ are specially designed in a unique manner to enhance the practicing child’s hand-eye coordination and thinking skills to recognize objects ❤️ Anak-anak akan seronok belajar mengenal objek di sekeliling sambil tampal sticker ❤️ Ianya akan meningkatkan kemahiran …

BA78 : BUKU MY ANIMALS STICKERS AND WRITING Read More »

BA77 : BUKU MY 123 STICKERS AND WRITING

BUKU STICKER UNTUK ANAK-ANAK [MY 123 STICKER & WRITING] These 4 fun-filled sticker books comprising early essential topics such as, “Capital and small letters, Numbers and Animals’ are specially designed in a unique manner to enhance the practicing child’s hand-eye coordination and thinking skills to recognize objects ❤️ Anak-anak akan seronok belajar mengenal objek di …

BA77 : BUKU MY 123 STICKERS AND WRITING Read More »

BA76 : BUKU MY ABC LOWERCASE STICKERS AND WRITING

BUKU STICKER UNTUK ANAK-ANAK [MY abc STICKER & WRITING] These 4 fun-filled sticker books comprising early essential topics such as, “Capital and small letters, Numbers and Animals’ are specially designed in a unique manner to enhance the practicing child’s hand-eye coordination and thinking skills to recognize objects ❤️ Anak-anak akan seronok belajar mengenal objek di …

BA76 : BUKU MY ABC LOWERCASE STICKERS AND WRITING Read More »

BA79 : BUKU MY ABC UPPERCASE STICKERS AND WRITING

BUKU STICKER UNTUK ANAK-ANAK [MY ABC STICKER & WRITING] These 4 fun-filled sticker books comprising early essential topics such as, “Capital and small letters, Numbers and Animals’ are specially designed in a unique manner to enhance the practicing child’s hand-eye coordination and thinking skills to recognize objects ❤️ Anak-anak akan seronok belajar mengenal objek di …

BA79 : BUKU MY ABC UPPERCASE STICKERS AND WRITING Read More »

BK136 : Fun Musabir Wheel

Zaman sekarang banyak sangat alat bantu mengajar yang boleh bantu anak-anak belajar dengan cepat dan seronok. Saya nak perkenalkan gajet mengaji terbaru kami; Fun Musabir Wheel🤩 Mai nak cerita sikit keistimewaan Fun Musabir Wheel 🙂 🎡 Belajar sambil bermain; pusing-pusing kemudian sebut dan buat angka atau nombor dengan mudah.🎡2.Boleh buat nombor sehingga ribu-ribu dengan kaedah …

BK136 : Fun Musabir Wheel Read More »

BK131-BUKU 100 SKRIP

“100 SKRIP MENDORONG ANAK POSITIF” Skrip Untuk Anak Mendidik anak merupakan satu tugas yang amat mencabar, didikan secara seimbang & penuh rasional. Cara kita bercakap dengan anak-anak akan mengajar anak-anak cara bercakap dengan orang lain. Gunakan bahasa yang baik dan halus, elakkan penggunaan “tidak” atau “jangan”. Gunakan ayat positif untuk memberikan arahan atau tunjuk ajar …

BK131-BUKU 100 SKRIP Read More »

CL03-BUKU 1001 KATA ASAS PERTAMA

1001 Kata Asas Pertama (Dwibahasa) 1001 Kata Asas Pertama (Dwibahasa) adalah untuk membantu kanak-kanak memperluaskan kosa kata dan meningkatkan penguasaan Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris. ❤️ Setiap kata erti adalah dalam Bahasa Inggeris dan kemudiannya diterjemahkan ke Bahasa Melayu bagi memudahkan pemahaman kanak-kanak ❤️ Ilustrasi yang jelas berserta ayat contoh dalam Bahasa Melayu juga disertakan …

CL03-BUKU 1001 KATA ASAS PERTAMA Read More »

NOVBK01 – SET GEMBIRA MEMBACA CERITA KESUKAAN ANAKKU (BUKU 5 – 8)

🌸 Siri Gembira Membaca : ‘Cerita Kesukaan Anakku’ ini terdiri daripada 4 buku. Buku ini ditulis dalam bentuk bacaan suku kata yang sangat sesuai dijadikan sebagai bahan bacaan awal untuk anak-anak. 🌸 Buku ini juga merupakan himpunan karya-karya kreatif yang berupaya mengetengahkan para pembaca kepada perspektif positif dalam mengenali warisan, budaya dan tradisi masyarakat setempat. …

NOVBK01 – SET GEMBIRA MEMBACA CERITA KESUKAAN ANAKKU (BUKU 5 – 8) Read More »

TELB01-Buku ENSIKLOPEDIA SERANGGA

wahhhh..bestnya…Buku ENSIKLOPEDIA SERANGGA dah masuk MOMMY HAPPY.. jom dapatkan untuk anak anak sebuah Buku Ensiklopedia Serangga. KELEBIHAN Memperkenalkan serangga yang disebut dalam al-Quran dengan huraian yang lengkap dan padat. Mengaplikasikan pendekatan yang santai dan mesra kanak-kanak. Disertakan sirah-sirah teladan yang memberi inspirasi dan mendidik jiwa anak-anak. Menerapkan kemahiran berfikir aras tinggi (KBAT) yang membantu kanak-kanak …

TELB01-Buku ENSIKLOPEDIA SERANGGA Read More »

BK117-COLOURFULL 101 MORAL STORIES

MY COLOURFUL 101 STORIES BOOKS ditulis dengan kisah moral untuk mengajar tentang kehidupan kepada anak-anak. Kisah-kisah teladan ini mempunyai kisah yang menarik dan menyeronokkan untuk dijadikan bahan bacaan anak-anak. 🌸 Semua cerita diceritakan dalam bahasa yang mudah dan senang difahami. 🌸 Setiap cerita mempunyai moral positif untuk membentuk minda anak-anak. 🌸 Naratif yang bagus akan …

BK117-COLOURFULL 101 MORAL STORIES Read More »

BK118-COLOURFUL 101 AESOP FABLE

MY COLOURFUL 101 STORIES BOOKS ditulis dengan kisah moral untuk mengajar tentang kehidupan kepada anak-anak. Kisah-kisah teladan ini mempunyai kisah yang menarik dan menyeronokkan untuk dijadikan bahan bacaan anak-anak. 🌸 Semua cerita diceritakan dalam bahasa yang mudah dan senang difahami. 🌸 Setiap cerita mempunyai moral positif untuk membentuk minda anak-anak. 🌸 Naratif yang bagus akan …

BK118-COLOURFUL 101 AESOP FABLE Read More »

WPW01-KAEDAH MUDAH JAWI freegift buku kecil keluarga saya

“JAWI ITU MUDAH JIKA KUASAI TEKNIK ASAS DAN KAEDAH YANG BETUL” Antara kandungan yg menarik terdapat dalam buku KAEDAH MUDAH JAWI -Tahap 1 ini adalah: 1️⃣ Kenal huruf jawi dan padanan huruf 2️⃣ Huruf vokal 3️⃣ Teknik menyambung huruf – disusun mengikut rumah 4️⃣ Kenal dan menyebut suku kata terbuka 5️⃣ Kenal dan memahami kaedah …

WPW01-KAEDAH MUDAH JAWI freegift buku kecil keluarga saya Read More »

JUNBK01-Early Start Preschool Read Set

Nak tambah bahan bacaan anak-anak? Boleh grab set Early Start Preschool Readers ni. Cerita yang pendek dan ringkas. Gambar pun menarik. Bagus untuk anak yang baru nak lancar bacaan dalam English. Tulisan yang besar dan Ilustrasi yang menarik serta bewarna warni RM30 Video Early Start Preschool Read Set https://youtu.be/WlrRSUlXu5whttps://youtu.be/2XPK1ia8RIY Testimoni Early Start Preschool Read Set

BK190 : FUN FURQAN SET 1: MODUL 1 & MODUL 2

✅Berbentuk Flip Card yang bersamaan dengan 174 keping flash card, jimat duit dan ruang menyimpan. Mudah dibawa ke mana-mana dan tak hilang 😊 ✅ Huruf besar anak mudah ingat 😃 ✅ Satu huruf dalam 1 helaian anak boleh fokus🧐 ✅Helaian pengukuhan untuk memantapkan penguasaan 😍 ✅Helaian penilaian supaya anak-anak sentiasa termotivasi untuk belajar 🤩 Harga: …

BK190 : FUN FURQAN SET 1: MODUL 1 & MODUL 2 Read More »

BK191 : FUN FURQAN SET 2: MODUL 3 & MODUL 4

✅Berbentuk Flip Card yang bersamaan dengan 174 keping flash card, jimat duit dan ruang menyimpan. Mudah dibawa ke mana-mana dan tak hilang 😊 ✅ Huruf besar anak mudah ingat 😃 ✅ Satu huruf dalam 1 helaian anak boleh fokus🧐 ✅Helaian pengukuhan untuk memantapkan penguasaan 😍 ✅Helaian penilaian supaya anak-anak sentiasa termotivasi untuk belajar 🤩 Harga: …

BK191 : FUN FURQAN SET 2: MODUL 3 & MODUL 4 Read More »

BK78- KOMIK ADIK MUSLIM SATRIA JUNIOR

Merupakan sebuah komik kanak-kanak yang penuh nilai murni serta menghiburkan. Komik yang lucu ini mengisahkan tentang seorang kanak-kanak yang begitu patuh dengan peraturan dan suka mengajak kawannya untuk mengikut sunnah Rasulullah SAW. Jom ajak anak-anak belajar tentang Sunnah Nabi sambil berhibur;) Komik ini juga sangat sesuai untuk dijadikan bahan bacaan di rumah, dan juga dijadikan …

BK78- KOMIK ADIK MUSLIM SATRIA JUNIOR Read More »

BK21- SIRI BUKU PANTAS MEMBACA

Siri ini mengandungi lapan pelajaran yang merupakan kaedah belajar membaca. Setiap pelajaran disusun mengikut tahap penguasaan kanak-kanak sekali gus mengurangkan bebanan kepada kanak-kanak untuk belajar, Pemecahan suku kata serta suku katanyanya yang berulang-ulang serta pembahagian tahap kesukaran mempercepatkan lagi kanak-kanak untuk belajar membaca. Harga: RM27.90 Bilangan M/S: 210m/s

BFK99 – BUKU PANTAS MEMBACA DAN MENULIS BAHASA MELAYU

Inginkan anak membaca dengan pantas dan teknik yang menarik? Semua ibubapa dan guru inginkan yang terbaik buat anak mereka. namun, seringkali ibu bapa dan guru menemui jalan buntu apabila anak-anak tidak minat membaca dan sukar fokus. Akhirnya, anak-anak mengalami masalah tidak boleh membaca dan tercicir dalam pembelajaran. Kaedah membaca yang menarik serta pantas merupakan penyelesaian …

BFK99 – BUKU PANTAS MEMBACA DAN MENULIS BAHASA MELAYU Read More »

BK65- SIRI GEMBIRA MEMBACA: CERITA KESUKAAN ANAKKU

🌸 Siri Gembira Membaca : ‘Cerita Kesukaan Anakku’ ini terdiri daripada 4 buku. Buku ini ditulis dalam bentuk bacaan suku kata yang sangat sesuai dijadikan sebagai bahan bacaan awal untuk anak-anak. 🌸 Buku ini juga merupakan himpunan karya-karya kreatif yang berupaya mengetengahkan para pembaca kepada perspektif positif dalam mengenali warisan, budaya dan tradisi masyarakat setempat. …

BK65- SIRI GEMBIRA MEMBACA: CERITA KESUKAAN ANAKKU Read More »

BK63- MY WONDERFUL COLLECTION OF JUNGLE TALES

My Wonderful Collection of Jungle Tales is a collection of animal based stories, with their interesting characters and adventurous settings. This book can help to enhance your child vocabulary and to build sound moral principles. Worth-to-buy book for your children! Price: RM29.90Pages: 128 pages VIDEO MY WONDERFUL COLLECTION JUNGLE TALES

BK59- MUQADDAM: JOM BELAJAR IQRA’ DAN JUZ AMMA

Muqaddam ini disusun untuk memudahkan serta menarik minat anak-anak untuk mempelajari bacaan Al-Quran. Melalui kaedah ini, anak-anak akan mudah membaca serta mudah untuk mahir dalam bacaan Al-Quran.  Muqaddam ini juga disertakan terjemahan ayat-ayat dalam setiap surah sekaligus dapat membantu anak-anak memahami ayat yang dibaca.  Harga: RM10.00 Bilangan M/s: 95 m/s

BK51- PHONICS READING

This wonderful handy series books offers an inexpensive and impressive way for parents to help their children build the necessary basic skills to succeed in school. The series is truly ideal for the early childhood education. It helps to develop, reinforce and create important early-learning skills in the growing child. Harga: RM12.90Bilangan Muka Surat: 64 …

BK51- PHONICS READING Read More »

BK12- SIRI RAKSASA MATA BERGERAK

Siri yang penuh keseronokan ini mempunyai 4 tajuk kesemuanya : 1) Raksasa Lapar 2) Raksasa Ketawa 3) Raksasa Mengantuk 4) Raksasa Sukan -Kulit depan dan belakang yang keras -Berwarna dan Ceria Harga:RM40.00 Bilangan muka surat : 8m/s (termasuk muka depan dan belakang)

BK15- 36 KISAH SAHABAT HUTAN

Berfokus pada suku kata Mari berkenalan dengan sahabat-sahabat hutan serta kisah mereka yang sarat dengan teladan dan pengajaran. Adik-adik pasti akan terhibur dengan watak-watak comel ini. Malah, setiap kisah mereka dapat dijadikan iktibar dan panduan dalam kehidupan seharian. Keistimewaan buku ini juga terletak pada perkataannya yang dicetak dalam dua warna mengikut suku kata. Ia akan …

BK15- 36 KISAH SAHABAT HUTAN Read More »

BK16- CERITA KLASIK MELAYU

Cerita Klasik Melayu ini diterbitkan untuk memperkenalkan kepada kanak-kanak tentang kisah-kisah yang telah diceritakan sejak turun termurun. Cerita-cerita dalam buku ini abadi nilainya dan tidak akan berubah mengikut masa. Disamping itu, banyak pedoman yang dapat diambil daripada kisah-kisah yang dipaparkan. Gaya bahasa dan ilustrasinya yang menarik turut memainkan peranan penting dalam memupuk minat membaca dalam …

BK16- CERITA KLASIK MELAYU Read More »

BK34- POSTER BACALAH ANAKKU

Poster ini berdasarkan buku Bacalah Anakku dari buku 1-8 juga disertakan ilustrasi yang menarik. Keistimewaan Produk: -Boleh digunakan sebagai Alat Bantu Mengajar -Lebih jelas dan menarik anak-anak -Kandungan Pakej: 11 keping poster Harga: RM33.00 Bilangan Kad: 11 keping                     TESTIMONI

BK10-Set Poster Reading ReadEasy

Saiz:Panjang 61cm          Lebar 31cm Poster ini berdasarkan buku Early Reading Series ReadEasy Phonics Beginner Level dari buku 1-8 serta ReadEasy Phonics Intermediate Level dari buku 1-2 dan juga disertakan ilustrasi yang menarik. Keistimewaan Produk: -Boleh digunakan sebagai Alat Bantu Mengajar -Lebih jelas dan menarik anak-anak -Kandungan Pakej: 14 keping poster Harga: RM …

BK10-Set Poster Reading ReadEasy Read More »

BK05- BUKU DOA-DOA HARIAN

ini adalah buku bacaan untuk melengkapkan diri kanak-kanak dengan pengetahuan asas ilmu Islam. Penggunaan ayat-ayat yang mudah difahami beserta ilustrasi yang menarik membolehkan kanak-kanak memahami seterusnya mengukuhkan lagi pemahaman mereka. Diharapkan buku ini dapat dijadikan panduan asas kepada ibubapa dalam mendidik anak-anak ke arah melahirkan anak-anak yang soleh dan solehah. Bilangan Muka Surat: 30 m/s …

BK05- BUKU DOA-DOA HARIAN Read More »

BA33-BUKU AKTIVITI BIJAK PRASEKOLAH MATEMATIK

SIRI AKTIVITI BIJAK MATEMATIK LENGKAP PRASEKOLAH diterbitkan khusus sebagai persediaan utama kanak-kanak prasekolah sebelum melangkah ke tahun satu di sekolah formal. Kepelbagaian tema pembelajaran dan aktiviti mencabar minda disusun secara sistematik selaras dengan Huraian Kurikulum Prasekolah Kebangsaan. Siri ini juga boleh dijadikan sumber rujukan utama kanak-kanak dalam menguasai dan memahami kemahiran asas MATEMATIK Bilangan Muka …

BA33-BUKU AKTIVITI BIJAK PRASEKOLAH MATEMATIK Read More »

BA12-EARLY SKILLS ACTIVITIES ON PHONICS (5-7 YEARS)

    This series of 4 books ‘Early Skills Activities on Phonics’ helps the young learners to build a solid foundation for learning phonics in key subject areas like vowels, consonants, beginning and ending sounds, etc.Each book provides challenging concepts and activities to motivate independent study. It also offers a full complement of instructions, activities …

BA12-EARLY SKILLS ACTIVITIES ON PHONICS (5-7 YEARS) Read More »

BA03- BUKU AKTIVITI MARI BELAJAR BAHASA ARAB (NOMBOR)

        -Buku ini diterbitkan khusus sebagai persedian utama kanak-kanak prasekolah sebelum melangkah ke tahun satu di sekolah formal.-Kepelbagaian tema pembelajaran dan aktiviti disusun secara sistematik selaras dengan huraian kurikulum prasekolah kebangsaan.-Siri ini juga boleh dijadikan sumber rujukan utama kanak-kanak dalam menguasai dan memahami kemahiran asas jawi dan bahasa arab.    

BK30- KOMBO BUKU CERITA MENARIK

Buku cerita ini merupakan himpunan karya-karya kreatif yang sangat sesuai dibaca oleh semua lapisan masyarakat. Setiap cerita dipersembahkan menerusi grafik yang menarik dan berwarna-warni untuk membantu pemahaman jalan cerita di samping mewujudkan pengalaman membaca yang menyeronokan. Semoga penerbitan buku cerita ini mampu melahirkan generasi yang baik dan berakhlak mulia menerusi penerapan nilai murni dan pengajaran …

BK30- KOMBO BUKU CERITA MENARIK Read More »

BK29- BUKU BIJAK MENGAJI ALIF BA TA

Buku Bijak Alif Ba Ta membantu anak-anak mengenal huruf hijaiyah sejak kecil!   Tujuan buku ini diterbitkan adalah untuk mendidik dan memperkenalkan anak-anak dengan al- Quran dan membolehkan mereka mengenal dan mencintai al-Quran. Tujuan lain adalah supaya al-Quran menjadi sebati dalam diri anak dan menjadi sahabat serta panduan bagi mereka. Bilangan Muka Surat : 112 …

BK29- BUKU BIJAK MENGAJI ALIF BA TA Read More »

BK25- KAMUS BERGAMBAR DWIBAHASA

Kamus Bergambar DwiBahasa ini sesuai dengan kanak-kanak berumur 4-6 tahun kerana:     a) Kandungan kamus ini memenuhi keperluan proses pengajaran dan pembelajaran kanak-kanak     b) Pemilihan perkataan sesuai dengan perbendaharaan kata asas peringkat kanak kanak|     c) Penyusunan entri mengikut abjad disertai oleh ilustrasi menarik dan beraneka warna     d) Mendorong …

BK25- KAMUS BERGAMBAR DWIBAHASA Read More »

BK31-Set Buku Al-Furqan

Sistem Al-Furqan telah disusun supaya anak anda dapat membaca Al-Quran dengan cara yang paling mudah, seawal mungkin, cepat dan efektif. Ia dilengkapi dengan kaedah mengajar yang kreatif dan efektif. Terbukti kanak-kanak yang dapat membaca Al-Quran lebih awal, sebelum bersekolah lagi sering mendapat kejayaan cemerlang dalam pelajaran, berakhlak mulia dan tenang. Sesuai untuk kanak-kanak 3 tahun …

BK31-Set Buku Al-Furqan Read More »

BK33- BACAAN ASAS BAHASA MALAYSIA 50 JAM

Matlamat utama pengarang menerbitkan buku ini adalah untuk menyampaikan hasratnya dalam menyemarakkan penggunaan Bahasa Malaysia sebagai medium bahasa perantaraan. Bahasa Malaysia selain dilihat sebagai bahasa perantaraan untuk menyatupadukan rakyat dan menjalin persefahaman, ianya juga perlu menjurus ke peringkat penggunaan yang lebih menyeluruh dan memartabatkannya sebagai bahasa utama pada peringkat bahasa antarabangsa. Kebolehan ini dapat direalisasikan …

BK33- BACAAN ASAS BAHASA MALAYSIA 50 JAM Read More »

BK03-Set Buku Ibu Ajarku Jawi

Edisi Eksklusif “Ibu Ajarku Jawi” ini dikemaskini dengan beberapa penambahbaikan seperti mempelbagaikan aktiviti (mewarna, suaikan/padankan) dengan mengekalkan konsep yang sedia ada iaitu diolah dengan pendekatan binaan dari suku kata, frasa, perkataan sehingga membentuk ayat. Terbukti bahawa kanak-kanak yang dapat membaca awal sebelum bersekolah dan didedahkan dengan bahan-bahan bacaan yang baik, dapat menguasai ilmu dengan mudah …

BK03-Set Buku Ibu Ajarku Jawi Read More »

BK14 – SET READEASY INTERMEDIATE LEVEL

Buku ini adalah kesinambungan dari buku ReadEasy Beginner’s Level yang dikeluarkan sebelum ini. Pada tahap ini, anak anda akan didedahkan dengan bunyi baru yang penting dalam pembelajaran membaca Bahasa Inggeris menggunakan pendekatan fonetik. Dalam Buku 1, anak anda akan belajar bunyi diagraf kosonan. Dalam Buku 2, anak anda akan belajar perbezaan bunyi vowel dengan pelbagai …

BK14 – SET READEASY INTERMEDIATE LEVEL Read More »

BK02-A : SET READ EASY PHONICS – BEGINNER LEVEL

Kandungan Pakej 8 Buah Buku,1 Buku Panduan Untuk Ibu Bapa Mengajar Anak-Anak,12 Keping Kad Imbassize buku 21.5 cm x 14.00 cm   Mengenai Produk -Disusun berdasarkan kaedah fonik-Pilihan bunyi yang sesuai-Penyusunan yang sistematik-Teks yang bermakna-Menggunakan dua warna-Disokong dengan kaedah mengajar yang berkesan-Penglibatan penulis secara langsung          Harga: RM 52.90 Melalui kaedah fonik …

BK02-A : SET READ EASY PHONICS – BEGINNER LEVEL Read More »