ABM PEMBELAJARAN SOLAT/HAJI

CI34- KOMIK BESTNYA SOLAT

Siri Bestnya adalah Koleksi siri buku-buku Islami dalam bentuk grafik dan ilustrasi komik. Siri ini dibangunkan supaya memberi kemudahan dan pengisian yang bermanfaat kepada pembaca tak kira usia dan status tentang agama islam dengan kaedah yang santai dan informatif. Harga: RM10.00 Bilangan Muka Surat: 30m/s Bersaiz B5 Video Komik Bestnya Solat

SEJADAH DEWASA MOROCCO

Sentuhan geometri Islamik yang minimal….menggunakan design yang simple dan minimalis, rasai keselesaan berganda berbanding sejadah biasa ☺️ Salah satunya adalah menyediakan kelengkapan solat dengan sebaiknya. SEJADAH DEWASA ini adalah 👇🏻 🕌 Sempurna untuk kegunaan harian….sama ada yang berada di rumah, perjalanan jauh atau hadiah kepada rakan2 istimewa… 🕌 Sejadah ini diperbuat daripada material yang tahan …

SEJADAH DEWASA MOROCCO Read More »

SEJADAH DEWASA MADINA MAROON

Sentuhan geometri Islamik yang minimal….menggunakan design yang simple dan minimalis, rasai keselesaan berganda berbanding sejadah biasa ☺️ Salah satunya adalah menyediakan kelengkapan solat dengan sebaiknya. SEJADAH DEWASA ini adalah 👇🏻 🕌 Sempurna untuk kegunaan harian….sama ada yang berada di rumah, perjalanan jauh atau hadiah kepada rakan2 istimewa… 🕌 Sejadah ini diperbuat daripada material yang tahan …

SEJADAH DEWASA MADINA MAROON Read More »

SEJADAH DEWASA FLORAL

Sentuhan geometri Islamik yang minimal….menggunakan design yang simple dan minimalis, rasai keselesaan berganda berbanding sejadah biasa ☺️ Salah satunya adalah menyediakan kelengkapan solat dengan sebaiknya. SEJADAH DEWASA ini adalah 👇🏻 🕌 Sempurna untuk kegunaan harian….sama ada yang berada di rumah, perjalanan jauh atau hadiah kepada rakan2 istimewa… 🕌 Sejadah ini diperbuat daripada material yang tahan …

SEJADAH DEWASA FLORAL Read More »

Fun Musabir Wheel

Zaman sekarang banyak sangat alat bantu mengajar yang boleh bantu anak-anak belajar dengan cepat dan seronok. Saya nak perkenalkan gajet mengaji terbaru kami; Fun Musabir Wheel🤩 Mai nak cerita sikit keistimewaan Fun Musabir Wheel 🙂 🎡 Belajar sambil bermain; pusing-pusing kemudian sebut dan buat angka atau nombor dengan mudah.🎡2.Boleh buat nombor sehingga ribu-ribu dengan kaedah …

Fun Musabir Wheel Read More »

B5-SOLAT01- SET ANAKKU SUKA SOLAT (PINK)

SEJADAH COMEL SI CILIK adalah sejadah yang direka khas untuk kanak-kanak berumur 2 tahun hingga 12 tahun. Menggunakan design yang simple dan minimalis, masih lagi mengekalkan elemen-elemen Islam di dalamnya. JOM HADIAHKAN SEJADAH COMEL untuk anak tersayang ☺️ mesti diorang suka kan? “Ibu ayah perlu tahu yang mana anak-anak ini boleh dibentuk dengan akhlak yang …

B5-SOLAT01- SET ANAKKU SUKA SOLAT (PINK) Read More »

B5-SOLAT02-SET ANAKKU SUKA SOLAT (BIRU)

SEJADAH COMEL SI CILIK adalah sejadah yang direka khas untuk kanak-kanak berumur 2 tahun hingga 12 tahun. Menggunakan design yang simple dan minimalis, masih lagi mengekalkan elemen-elemen Islam di dalamnya. JOM HADIAHKAN SEJADAH COMEL untuk anak tersayang ☺️ mesti diorang suka kan? “Ibu ayah perlu tahu yang mana anak-anak ini boleh dibentuk dengan akhlak yang …

B5-SOLAT02-SET ANAKKU SUKA SOLAT (BIRU) Read More »

B5-SOLAT03-SET ANAKKU SUKA SOLAT (UNGU)

SEJADAH COMEL SI CILIK adalah sejadah yang direka khas untuk kanak-kanak berumur 2 tahun hingga 12 tahun. Menggunakan design yang simple dan minimalis, masih lagi mengekalkan elemen-elemen Islam di dalamnya. JOM HADIAHKAN SEJADAH COMEL untuk anak tersayang ☺️ mesti diorang suka kan? “Ibu ayah perlu tahu yang mana anak-anak ini boleh dibentuk dengan akhlak yang …

B5-SOLAT03-SET ANAKKU SUKA SOLAT (UNGU) Read More »

B5-SOLAT04-SET ANAKKU SUKA SOLAT (MERAH)

SEJADAH COMEL SI CILIK adalah sejadah yang direka khas untuk kanak-kanak berumur 2 tahun hingga 12 tahun. Menggunakan design yang simple dan minimalis, masih lagi mengekalkan elemen-elemen Islam di dalamnya. JOM HADIAHKAN SEJADAH COMEL untuk anak tersayang ☺️ mesti diorang suka kan? “Ibu ayah perlu tahu yang mana anak-anak ini boleh dibentuk dengan akhlak yang …

B5-SOLAT04-SET ANAKKU SUKA SOLAT (MERAH) Read More »

B5-SOLAT05-SET ANAKKU SUKA SOLAT (HIJAU)

SEJADAH COMEL SI CILIK adalah sejadah yang direka khas untuk kanak-kanak berumur 2 tahun hingga 12 tahun. Menggunakan design yang simple dan minimalis, masih lagi mengekalkan elemen-elemen Islam di dalamnya. JOM HADIAHKAN SEJADAH COMEL untuk anak tersayang ☺️ mesti diorang suka kan? “Ibu ayah perlu tahu yang mana anak-anak ini boleh dibentuk dengan akhlak yang …

B5-SOLAT05-SET ANAKKU SUKA SOLAT (HIJAU) Read More »

SOLAT11- 15 KHALIFAH GENIUS RUKUN ISLAM

Alhamdulillah 🤲🏻 kini telah terbit permainan interaktif Pendidikan Islam PERTAMA DI MALAYSIA. Dengan menggunakan teknologi AR Gameboard RUKUN ISLAM (i5) terbukti mampu menarik minat anak2 dan pelajar2 untuk belajar tentang Rukun Islam dgn lebih mudah dan menyeronokkan. Antara kelebihan gameboard ini ialah: 1️⃣ Menggunakan teknologi AR (augmented reality) perlu memuat turun apps di google playstore …

SOLAT11- 15 KHALIFAH GENIUS RUKUN ISLAM Read More »

SOLAT10- Ekplorasi Jom Haji

[Inovasi belajar konsep asas ibadah haji dengan mudah, lengkap dan menyeronokkan menggunakan Eksplorasi Jom Haji !] Berita baik buat semua 🔥🔥🔥 Ada ke kat sini yang tercari2 PAPAN PERMAINAN ISLAMIK yang kreatif dan inovatif? angkat tangan sikittt Haaaa ni lah dia EKPLORASI JOM HAJI 🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♂️ Eksplorasi Jom Haji mengandungi : 🌸 4 set bidak ( …

SOLAT10- Ekplorasi Jom Haji Read More »

KAFA81 – KEM BESTARI SOLAT TAHAP 2 (THN 4,5 & 6)

“Ajarkan anak-anak kamu solat seawal usia mereka 7 tahun” – (Riwayat Tarmizi) Buku Kem Bestari Solat TAHAP 1 & TAHAP 2 ini mengandungi kaedah-kaedah yang lengkap untuk membimbing anak-anak anda mempelajari tatacara menunaikan solat dengan betul dan sempurna Kandungan yang komprehensif dan tepat di dalam buku ini diyakini mudah difahami seterusnya dapat mencapai objektif dalam …

KAFA81 – KEM BESTARI SOLAT TAHAP 2 (THN 4,5 & 6) Read More »

KAFA80 – KEM BESTARI SOLAT TAHAP 1 (THN 1,2 & 3)

“Ajarkan anak-anak kamu solat seawal usia mereka 7 tahun” – (Riwayat Tarmizi) Buku Kem Bestari Solat TAHAP 1 & TAHAP 2 ini mengandungi kaedah-kaedah yang lengkap untuk membimbing anak-anak anda mempelajari tatacara menunaikan solat dengan betul dan sempurna Kandungan yang komprehensif dan tepat di dalam buku ini diyakini mudah difahami seterusnya dapat mencapai objektif dalam …

KAFA80 – KEM BESTARI SOLAT TAHAP 1 (THN 1,2 & 3) Read More »

SOLAT01- Eksplorasi Jom Solat

[Inovasi belajar dan mantapkan solat dengan Eksplorasi Jom Solat !] Berita baik buat semua  Ada ke kat sini yang tercari2 PERMAINAN MENDIDIK JIWA yang kreatif dan inovatif? angkat tangan sikittt Haaaa EKPLORASI 🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♂️ Eksplorasi solat mengandungi : 🌸 6 set bidak ( 2 biji setiap set)  🌸 80 keping kad menguji minda ( Taharah) 🌸 …

SOLAT01- Eksplorasi Jom Solat Read More »

Pro-haji -02- Buku KEMBARA BAITULLAH SICILIK

Mencari hadiah atau buku aktiviti yang bermanfaat untuk anak-anak? Sempena Aidiladha ini dapatkan Buku KEMBARA BAITULLAH SI CILIK yang disusun khas untuk kanak – kanak berumur 4 hingga 6 tahun. Buku ini memperkenalkan ibadah Haji dengan aktiviti berfokus kepada setiap rukun Haji dan juga penceritaan sirah Baitullah. Aktiviti yang dirangka merangkumi elemen Aqidah, Ibadah, Sirah, …

Pro-haji -02- Buku KEMBARA BAITULLAH SICILIK Read More »

BK79- LANGKAH DEMI LANGKAH BELAJAR SOLAT LELAKI DAN PEREMPUAN

Buku ini menyediakan panduan lengkap untuk menunaikan ibadah solat yang bermula dengan persediaan sebelum solat sehinggalah memberi salam, iaitu selesainya solat. Semua pergerakan dan bacaan dalam solat diterangkan secara terperinci beserta maksud dan sumber rujukannya. Zikir dan wirid serta doa selepas solat juga turut disediakan. milikilah buku ini untuk persediaan dalam menunaikan rukun islam kedua …

BK79- LANGKAH DEMI LANGKAH BELAJAR SOLAT LELAKI DAN PEREMPUAN Read More »

Scroll to Top