ETJAN101-Prophet Yusuf Busy Book

ETJAN101-Prophet Yusuf Busy Book

Pernah dengar “year of sorrow” dalam sirah Rasulullah SAW tak mommies?

Masa tahun ni, Rasulullah SAW diuji dengan ujian yang bertimpa-timpa;

  1. Isteri tercinta baginda (Khadijah r.a) pergi buat selamanya
  2. Pakcik kesayangan yang selama ini melindungi baginda daripada perbuatan buruk Bani Quraysh juga telah pergi selamanya
  3. Dihalau dan dikeji di Taif

Kisah ini sangat menyayat hati 😭 Dan masa ini lah Allah turunkan Surah Yusuf untuk ‘pujuk’ Rasulullah SAW. MashaAllah. Allah mencerita kan kesusahahan Nabi Yusuf sejak kecil lagi, dibuang di dalam perigi, dibenci oleh abang-abang, digoda, masuk penjara tapi akhirnya, alhamdulillah menjadi seorang yang hebat di Mesir!

Allah ingin kita semua tahu, ajar pada anak-anak kita kisah-kisah dari Al-Quran. Supaya menjadi panduan apabila kita ditimpa kesusahan.

Prophet Yusuf Busy Book adalah buku yang sgt interaktif utk anak-anak lebih faham tentang Surah Yusuf.

Jika mommies ada anak berusia 5 tahun ke atas, boleh la introduce pada anak-anak mommies busy book ni. Elok utk develop banyak skills seperti thinking skills, fine motor skills, creativity dan belajar tentang emotion juga ♥️

Prophet Yusuf Busy Book adalah buku yang sgt interaktif utk anak-anak lebih faham tentang Surah Yusuf.

Jika mommies ada anak berusia 5 tahun ke atas, boleh la introduce pada anak-anak mommies busy book ni. Elok utk develop banyak skills seperti thinking skills, fine motor skills, creativity dan belajar tentang emotion juga ♥️

Prophet Yusuf Busy Book RM69

Buku Prophet Yusuf ni dah direview oleh Ustazah Isfadiah tau. In shaa Allah semua content & reference diambil dari Quran & hadith sahih 😘